Međimurje Press
Policija

Vijesti Pu međimurske

TEŠKE KRAĐE

Iz dvije obiteljske kuće ukraden novac

  • U srijedu, 13. travnja 2022. godine u prijepodnevnim satima u Kuršancu, Zagrebačkoj ulici nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću odakle je ukrao novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

  • U srijedu, 13. travnja 2022. godine oko 22 sata u Sivici, Dugoj ulici nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću odakle je ukrao novac.

Materijalna šteta procjenjuje se nekoliko tisuća kuna.  

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.  

Na temelju dosadašnjih iskustava te u cilju prevencije ovakvih kaznenih djela savjetujemo građanima da i sami poduzmu određene mjere samozaštite:

  • uvijek zaključavajte ulazna vrata kuće i druge popratne objekte, bez obzira na to koliko dugo ćete biti odsutni. Ne ostavljajte otvorene prozore ili balkonska vrata, jer lopovi vješto koriste takve prilike, neopaženo ulaze u vaš stan i u kratkom vremenu odnose novac, te druge vrijedne predmete,
  • nemojte tik uz kuću ostavljati predmete koji omogućavaju lakše penjanje, poput ljestava ili sanduka,
  • u stanove se najčešće provaljuje kroz ulazna vrata, pa se osigurajte dobrom bravom i čvrstim zasunom za djelomično otvaranje vrata,
  • na obiteljskim kućama česte su mete lopova prozori, velike staklene površine na vratima i slično, pa ugradite dodatnu zaštitu,
  • postavite vanjsko osvjetljenje jer lopovi vole mrak. Možete odabrati rasvjetu tokom cijele noći koja se automatski pali u sumrak, svjetiljke sa senzorom za kretanje ili osvjetljenje upravljano s automatskim vremenskim prekidačem,
  • ne držite novac i dragocjenosti u posudama na kuhinjskim policama, pod jastukom, među rubljem i slično, lopovi znaju da ondje treba tražiti.

PRONALAZAK PREDMETA

Kuršanec – pretraga doma i drugih prostora

U srijedu, 13. travnja 2022. godine u Kuršancu, policijski službenici Policijske uprave međimurske su temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršili pretragu doma i drugih prostora, kojeg koristi 48-godišnjak.

Prilikom pretrage pronađena su i oduzeta 131 papirnata paketića sa sadržajem biljne materije nalik drogu sintetski kanabinoid, dvije PVC vrećice s 1138 grama duhana, digitalna vaga za precizno mjerenje mase i mobilni uređaj.

Osumnjičeni je uhićen i tijekom današnjeg dana uz kaznenu prijavu za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama biti će predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Oduzeta materija proslijedit će se na vještačenje u Centar za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“, u Zagreb.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

PROMETNA NESREĆA  

Prometna nesreća na raskrižju državne ceste D20 i ceste Ivanovec – Štefanec 

Jučer, 13. travnja 2022. godine oko 19 sati na raskrižju državne ceste D20 i ceste Ivanovec – Štefanec, dogodila se prometna nesreća u kojoj 32-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka dolaskom do ceste s prednošću prolaska nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom.

Zbog toga je u njegov automobil udario osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 64-godišnji vozač. Uslijed udara automobil 32-godišnjaka se prevrnuo na krov.

Vozilom hitne pomoći 32-godišnji vozač je prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je zadobio lake tjelesne ozljede, te je zadržan na promatranju.

Zbog obavljanja očevida u vremenu od 19,10 do 20,30 sati dionica ceste od mjesta Štefanec do državne ceste D20, bila je zatvorena za sav promet, a koji se odvijao obilaznim pravcima.

Protiv 32-godišnjeg vozača pokrenut je prekršajni postupak.

POLICIJSKA SLUŽBENICA

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Marina Soldat 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja