Međimurje Press
Policija

Vijesti Pu međimurske!

NEDOZVOLJENO POSJEDOVANJE, IZRADA I NABAVLJANJE ORUŽJA I EKSPLOZIVNIH TVARI

Prilikom pretrage kod 65-godišnjaka pronađeno ručno izrađeno oružje

Jučer, 30. studenoga 2022. godine u prijepodnevnim satima u Malom Mihaljevcu, policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, pretražili su prostorije obiteljske kuće i druge prostorije te otvorene prostore, kojima se koristi 65-godišnjak.

Prilikom pretrage policijski službenici su pronašli i oduzeli ručno izrađenu malokalibarsku pušku s pripadajućom optikom, prigušivačem i željeznom šipkom koja služi kao zamjenski kundak, ručno izrađeni malokalibarski pištolj, zračni pištolj, više komada streljiva za puške i pištolje raznih kalibara te dva optička nišana za puške.

Protiv 65-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

KRAĐA

Na benzinskoj pumpi u Pušćinama ukraden novac  

Jučer, 30. studenoga 2022. godine nešto poslije 21 sat u Pušćinama, na benzinskoj pumpi vlasništvo poduzeća iz Zagreba u Čakovečkoj ulici, nepoznati počinitelj iskoristio je kraću odsutnost djelatnika pumpe te iz registar blagajne ukrao novac.

Materijalna šteta procijenjena je na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

KRAĐA – DOPUNA INFORMACIJE

Otkriven počinitelj krađe uljanih boja  

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je stariji maloljetnik s područja Međimurske županije, počinio kazneno djelo krađe,

Naime, sumnja se kako je u utorak, 11. listopada ove godine u poslijepodnevnim satima u Čakovcu, iz trgovine u sklopu robne kuće na Trgu Republike, vlasništvo poduzeća iz Varaždina, ukrao je set uljanih boja. Materijalna šteta procijenjena je na 1.900 kuna.

Prema osumnjičenom starijem maloljetniku podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

NAJAVA

Sutra u ranim jutarnjim satima provest će se preventivna akcija „Biti vidljiv – biti siguran“      

S obzirom na vrijeme Došašća, kada se veći broj osoba starije životne dobi u ranim jutarnjim satima te u predvečerje, dakle u trenucima smanjene vidljivosti, intenzivnije kreće međimurskim prometnicama, provest će se preventivna akcija „Biti vidljiv – biti siguran“. Akcija će se provesti u petak, 2. prosinca na području Čakovca, Preloga i Murskog Središća od 5:30 do 7:30 sati

Nakon misa zornica prisutnim građanima uputit će se preventivni savjeti s ciljem podizanja svijesti o zakonskoj i sigurnosnoj potrebi označavanja reflektirajućom materijom ili nekim izvorom svjetlosti, što je prvenstveno bitno radi njihove vlastite sigurnosti. Vrlo je važno da su pješaci vidljivi ostalim sudionicima u cestovnom prometu (vozačima vozila), posebice u ranim jutarnjim satima te u doba smanjene vidljivosti, kada su obično obučeni u tamniju odjeću. Ujedno, svim prisutnim građanima podijelit će se reflektirajuće narukvice koje omogućavaju veću vidljivost pješacima prilikom sudjelovanja u cestovnom prometu, posebice tijekom smanjene vidljivosti.

Ovakvim preventivnim akcijama želja nam je doprinijeti većoj sigurnosti u cestovnom prometu osoba starije životne dobi, koji najčešće u cestovnom prometu sudjeluju kao pješaci, te su samim time jedni od najugroženijih sudionika, posebice u uvjetima smanjene vidljivosti.                      

OBAVIJEST

Uništavanje neispravnih minsko-eksplozivnih sredstava

Sutra, 2. prosinca od 8 do 10 sati na vojnom poligonu „Preloge“, nedaleko Varaždina (područja Varaždinske županije) policijski službenici Regionalne protueksplozijske jedinice Zagreb izvršit će uništavanje neispravnih  minsko-eksplozivnih sredstava.

Za pretpostaviti je kako će se detonacije čuti i na području Međimurske županije, stoga obavještavamo građane da se radi o kontroliranom i sigurnom uništavanju minsko-eksplozivnih sredstava, koje ne predstavlja opasnost za sigurnost građana i njihove imovine.

POLICIJSKI  SLUŽBENIK 

Glasnogovornik

Radovan Gačal

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja