Međimurje Press
Policija

Vikend izvješće Pu međimurske!

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su četiri krađe i dvije teške krađe. Materijalna šteta kod jedne krađe procjenjuje na više od tisuću kuna, dok se kod preostale tri pojedinačno procjenjuje na manje od tisuću kuna. Izdvajamo krađu bicikla u Čakovcu i provalu u obiteljsku kuću u Pribislavcu.

Čakovec – krađa bicikla

U noći sa subote na nedjelju (4./5. lipnja 2022.) u Čakovcu, nepoznati počinitelj iz stalka za bicikle na Trgu Republike, ukrao je zaključani bicikl.

Materijalnu štetu 26-godišnji vlasnik procijenio je na nekoliko tisuća kuna.

Pribislavec – provala u kuću

U razdoblju od 1. do 3. lipnja 2022. godine u Pribislavcu, Ulici Franje Kuharića, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, vlasništvo Općine Pribislavec. Počinitelj je iz prostorija kuće ukrao raznu opremu za kupaonice i kuhinje te dijelove motocikla, kao i nekoliko tzv. malih kućanskih aparata.

Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda evidentirano je sedam prometnih nesreća

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je sedam prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i šest prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom, dok u tri prometne nesreće nije zaprimljena kvalifikacija ozljeda.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,

– nepoštivanje prednosti prolaska, jedna prometna nesreća,

– vožnja na nepropisnoj udaljenosti, dvije prometne nesreće,

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća,

– ostale greške, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod trojice vozača, a najveća koncentracija alkohola od 1,72 g/kg utvrđena je kod 51-godišnjeg bicikliste, koji je skrivio prometnu nesreću u Okruglom Vrhu.

Nesreća se dogodila u petak, 3. lipnja 2022. godine oko 21,30 sati. Upravljajući biciklom nizbrdicom pod utjecajem alkohola od 1,72 g/kg, nailaskom na zavoj izgubio je nadzor nad upravljanjem zbog čega je došlo do prevrtanja bicikla i pada vozača na kolnik. Ozlijeđeni biciklist vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen te je nakon pružene liječničke pomoći pušten na kućnu njegu. Vozač bicikla prekršajno će se sankcionirati zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

PROMETNA NESREĆA

U prometnoj nesreći ozlijeđen 34-godišnji motociklist

U subotu, 4. lipnja ove godine oko 20,30 sati u Strahonincu dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 34-godišnji vozač motocikla.

Upravljajući Harley Davidsonom (čakovečke registarske oznake), kolnikom Čakovečke ulice, nije se kretao obilježenom prometnom trakom koja se proteže uz desni rub kolnika zbog čega je izlaskom iz zavoja sišao izvan kolnika na uzdignuti nogostup. Tom prilikom prednjim bočnim dijelom motocikla udario je u betonsko-metalnu dvorišnu ogradu obiteljske kuće, a potom i u metalnu oznaku hidranta. Uslijed siline udara došlo je do prevrtanja motocikla i pada vozača.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni motociklist prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je zadržan na liječenju (Jedinica intenzivnog liječenja), dok će se težina zadobivenih ozljeda naknadno okvalificirati.

INFORMACIJA

  • U noći sa subote na nedjelju provedena akcija “Četiri ubojice u prometu”

U noći sa subote na nedjelju (4./5. lipnja 2022.) od 21 do 3 sata na području Policijske uprave međimurske provedena je akcija “Četiri ubojice u prometu”.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 11 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

  • – 10 prekršaja upravljanja vozilom kada je u krvi prisutan alkohol i to:
  • – od 0,0 do 0,5 g/kg – jedan prekršaj
  • – od 0,5 do 1 g/kg – pet prekršaja;

– iznad 1 do 1,5 g/kg – jedan prekršaj;

– iznad 1,5 g/kg – tri prekršaja te

– jedan prekršaj nepropisnog parkiranja.

  • U Čakovcu pronađen novac, traži se vlasnik 

U petak, 3. lipnja 2022. godine u poslijepodnevnim satima u Čakovcu, Ulici kralja Tomislava, pošteni građanin pronašao je novac te ga predao policijskim službenicima.

Pozivamo vlasnika koji je izgubio novac da se javi u Nalazni ured Policijske uprave međimurske (Čakovec, Jakova Gotovca 7).

POLICIJSKI  SLUŽBENIK 

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja