Međimurje Press
Policija

Vikend s policijom

Dani vikenda 23., 24. i 25. travnja 2021. godine

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE

Na području Policijske uprave međimurske između 23. i 25. travnja 2021. godine su evidentirane tri teške krađe te tri krađe. U krađama nastala je materijalna šteta manja od 1.000 kuna.

Izdvajamo teške krađe

1) U petak, 23. travnja u večernjim satima u Donjoj Dubravi, Ulici Krbulja, nepoznati počinitelj je provalio u skladišni prostor no oglasio se alarmni uređaj pa je počinitelj pobjegao.

Materijalna šteta će se procijeniti naknadno.

2) Između 18. i 24. travnja u polju zvanom „Murščak“ kod Domašinca, nepoznati počinitelj je provalio u vikendicu no iz unutrašnjosti nije ništa ukrao.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja kaznenih djela podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNE NESREĆE

Pregazio mladića koji je ležao na kolniku

U subotu, 24. travnja 2021. godine oko 22 sata i 35 minuta u Pleškovcu, kod nogometnog igrališta dogodila se prometna nesreća s težim posljedicama.

Naime, 25-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka s područja općine Sveti Juraj na Bregu, dok je u krvi imao prisutno 1,65 g/kg alkohola, je obavljao uključivanje s travnate površine na kolnik ulice, a da se nije uvjerio da to može učiniti na siguran način. Zbog toga je nakon uključivanja na kolnik automobilom pregazio 26-godišnjeg pješaka koji je ležao na kolniku.

Ozlijeđeni pješak je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je zadobio osobito teške tjelesne ozljede.

Vozač je uhićen te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, nadležnom državnom odvjetniku.

Stradao motociklist

U subotu, 24. travnja oko 13,50 sati na raskrižju lokalnih cesta u blizini Svete Marije, vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 33-godišnjak s područja općine Sveta Marija, upravljajući cestom (broj 20044), gdje je dolaskom do raskrižja s cestom (broj 20039), koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, vozilom ušao u raskrižje zadržavajući smjer kretanja, a da nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom.

Zbog toga je vozilom udario u motocikl koprivničkih registarskih oznaka, kojim je cestom (broj 20039), upravljao 21-godišnjak s područja Koprivničko-križevačke županije.

Uslijed udara došlo je do podizanja vozača motocikla na prednje vjetrobransko staklo osobnog automobila i prevrtanja na kolnik, dok je osobni automobil u nastavku kretanja sišao izvan kolnika, gdje je udario u drveća.

Vozač motocikla je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje će se ozljede okvalificirati naknadno, nakon čega će se kvalificirati događaj.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Evidentirano pet prometnih nesreća

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno pet prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je teške tjelesne ozlijede zadobio pješak, dvije prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom, dok se u dvije prometne nesreće čekaju kvalifikacije ozljeda i događaja.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

– nepoštivanje prednosti prolaska – dvije prometne nesreće,

– nepropisno pretjecanje i obilaženje – jedna prometna nesreća,

– vožnja na nepropisnoj udaljenosti – jedna prometna nesreća,

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod dvojice vozača.

Najveća koncentracija alkohola u količini od 1,65 g/kg utvrđena je kod vozača osobnog automobila rođenog 1996. godine s područja Općine Sveti Juraj na Bregu, u prometnoj nesreći s ozlijeđenom osobom, koja se dogodila u subotu, 24. travnja 2021. godine oko 22,35 sati u Pleškovcu.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja