Međimurje Press
Policija

Vikend uz međimursku policiju!

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirano je šest teških krađa i tri krađe. Materijalna šteta kod dvije krađe pojedinačno se procjenjuje na manje od tisuću kuna. Izdvajamo teške krađe u Čakovcu i Domašincu.

 U Čakovcu provaljeno u kontejner, a u Domašincu u kuću  

U razdoblju od 29. rujna do 7. listopada ove godine u Čakovcu, Ulici dr. Ivana Novaka, nepoznati počinitelj počinio je tešku krađu tako da je provalio u kontejner, gdje je ukrao razni alat i metalne predmete. Materijalna šteta utvrdit će se po zaprimanju odštetnog zahtjeva.

U nedjelju, 9. listopada 2022. godine u popodnevnim satima u Domašincu, Glavnoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u kuću odakle je ukrao novac, nakit i druge predmete. Materijalna šteta se procjenjuje na više tisuća kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Zabilježeno sedam prometnih nesreća

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s poginulom osobom, jedna s ozlijeđenom osobom (čeka se kvalifikacija ozljeda) i pet prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,
  • nepoštivanje prednosti prolaska, četiri prometne nesreće,
  • vožnja na nepropisnoj udaljenosti, dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod dva vozača, a najveća koncentracija utvrđena kod 19-godišnjeg vozača osobnog automobila s područja grada Čakovca, u koncentraciji od 0,97 g/kg alkohola, u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom koja se dogodila u subotu, 8. listopada 2022. godine oko 19 sati u Novom selu Rok, Ulici maršala Tita.

IZAZIVANJE PROMETNE NESREĆE U CESTOVNOM PROMETU

U prometnoj nesreći smrtno stradao motociklist

U nedjelju, 9. listopada 2022.godine iza 15 sati u Svetom Urbanu na raskrižju županijske i pristupne ceste, dogodila se prometna nesreća gdje je vozačica, starija maloljetnica, državljanka Republike Slovenije, upravljala osobnim automobilom slovenskih registarskih oznaka, prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom, kolnikom pristupne ulice. Prilikom dolaska do raskrižja sa kolnikom županijske ceste, a koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušla je u raskrižje skrećući na kolnik županijske ceste, a da nije propustila sva vozila koja se kreću tom cestom.

Zbog toga je u bočnu stranu vozila udario motocikl čakovečkih registarskih oznaka kojim je kolnikom županijske ceste upravljao 34-godišnji vozač s područja općine Sveti Martin na Muri. Nakon udara vozačica je sa osobnim automobilom djelomično sišla izvan kolnika i udarila u betonski zid, dok je vozač motocikla nakon udara pao na kolnik.

Vozač je nažalost, na mjestu događaja preminuo. Tijelo preminulog je prevezeno na odjel patologije Županijske bolnice Čakovec, gdje će se obaviti sudska obdukcija. Osobni automobil i motocikl su prevezeni u dvorište Policijske uprave međimurske zbog obavljanja izvanrednog tehničkog pregleda i vještačenja. Zbog obavljanja očevida u vremenu od 15,40 sati do 18,57 sati kolnik županijske ceste bio je zatvoren za sav promet. Protiv vozačice slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu nadležnom državnom odvjetniku.

Provedena akcija alkohol

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec su tijekom noći s 8. na 9. listopada 2022. godine od 21 do 3 sati proveli operativnu akciju „ALKOHOL“.

Tijekom operativne akcije utvrđeno je ukupno osam prekršaja iz domene  Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

  • pet prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:
  • od 0,50 g/kg do 1,00 g/kg – jedan prekršaj,
  • iznad 1,00 do 1,50 g/kg – jedan prekršaj,
  • iznad 1,50 g/kg – tri prekršaja,

–  jedan prekršaj odbijanje utvrđivanja prisutnosti droga u organizmu                                                                      –  dva ostala prekršaja

Najveća koncentracija alkohola u krvi (2,82 g/kg) utvrđena je u nedjelju, 9. listopada 2022. godine u 1,45 sati u Vučetincu, kod 55-godišnjeg vozača osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka.

Nenad Risek

 

 

 

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja