Međimurje Press
Policija

Vozač pod utjecajem alkohola između Sivice i Novog Sela Rok izazvao frontalni sudar

Protiv mlađeg vozača biti će pokrenut prekršajni postupak, gdje će mu kazna za počinjene prekršaje iznositi 1610 eura

U subotu, 30. prosinca 2023. godine oko 10 sati između Sivice i Novog Sela Rok, 43-godišnji vozač s područja općine Podturen, upravljao je osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka, dok je u krvi imao 2,18 g/kg alkohola tako da se vozilom nije kretao sredinom obilježene prometne trake.

Zbog toga je na ravnom dijelu ceste ispred vrha prijevoja, vozilom djelomično prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je vozilom udario u osobni automobil njemačkih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 72-godišnjak s područja općine Podturen.

Uslijed udara vozilo koje je prouzročilo prometnu nesreću se zaokrenulo na kolniku, dok je drugi osobni automobil sišao izvan kolnika u cestovni jarak i višestruko se prevrnuo.

Vozači su vozilima hitne pomoći prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da su zadobili lake tjelesne ozljede.

Na mjesto događaja izašli su i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca te Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novo Selo Rok koji su izvlačili vozače iz vozila.

Od 10,08 do 12 sati cesta je bila zatvorena za sav promet.

Protiv mlađeg vozača biti će pokrenut prekršajni postupak, gdje će mu kazna za počinjene prekršaje iznositi 1610 eura.

Pu međimurska

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja