medjimurjepress@gmail.com

Putokazi na top listi prodaje

HR Top lista prodaje

Riječki vokalni sastav Putokazi pod diskografskom kućom Dallas Records izdao je svoj 14. album i proslavio 36 godina postojanja.

Njihov album Meandri dospio je tako na tjednu top ljestvicu prodaje u Hrvatskoj.

Putokazi su konstanta na hrvatskoj sceni, a zanimljivo je pročitati da se na svojoj internetskoj stranici opisuju kao „jedinstvena glazbena pojava na sceni Hrvatske, višeglasnu izvedbu prati plesno-scenski pokret pjevača, ne podilaze općem trendu stvaranja za brzu konzumaciju, krasi ih izniman profesionalizam i maksimalna predanost ideji koja umjetnički doživljaj iz glazbenog proširuje u opći“.

Te ključne ideje i misao vodilju od samog utemeljenja njeguje Miranda Đaković, pjevačica i autorica koncepta, tekstova, glazbe i vokalnih aranžmana Putokaza uz koju čak 400 pjevača koji su ostavili svoj trag u sastavu nije narušilo idejne postavke ove jedinstvene pojave na našoj sceni.

Svoj novi album Putokazi su predstavili 22. veljače u HKD-u na Sušaku, a posjetitelji su imali priliku pogledati i spot za inspirativni singl TanTanatos. Zanimljivog imena u kojem se spajaju poletnost plesa i ritmiziran slog s personifikacijom grčkog boga smrti, pjesma istražuje vječnu dihotomiju života i smrti koju je autorica spota vjerno i snažno prenijela u sliku.

Autorica svih pjesama je Miranda Đaković koja je i glazbena producentica, a uz nju na albumu se kao producenti i glazbeni aranžeri potpisuju i Zoran Majstorović te Iztok Turk dok je vokalne aranžmane radila također Miranda Đaković.

Miranda Đaković ovim je povodom izjavila: “Svaki napredak pa i na diskografskoj listi prodanih primjeraka, veseli. Ali, tek onda kad je izdvojen iz konteksta, a vrijeme sadašnje je vrijeme nekih novih klinaca koji slušaju virtualnu glazbu i koji ne shvaćaju ikakvu važnost niti zemlje u kojoj žive, a kamoli vjerodostojnost besramno malih tiraža stvarnih albuma”. 

Kad je riječ o prva tri mjesta domaće prodaje, na vrh se vratila Mia Dimšić s albumom Sretan put, slijedi ju Danijela Martinović i album Neopisivo, a Dino Merlin i Arena Pula zauzeo je treće mjesto. Sva tri albuma potpisuje Croatia Records.

Na stranoj se listi prodaje kao predvodnik našao album Retko svirane pesme u izvedbi Gile & Magic Bush, na broj dva smjestio se Harry Styles i Fine Line, a Thanks For The Dance legendarnog Leonarda Cohena zauzeo je treće mjesto prodaje.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.

Novosti na domaćoj i stranoj listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na poveznicama:

Top lista prodaje_domaća_9.tjedan
Top lista prodaje_strana_9.tjedan

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*