Međimurje Press
Glazba

Tjedni pregled novosti!

Tjedni pregled novosti

Hrvatska diskografska udruga u ovom novom tjednom segmentu donosi vam pregled svih noviteta na domaćoj glazbenoj sceni. U pet minuta saznajte sve što vas zanima iz svijeta domaće glazbe!
NOVITETIAlbumi

Među najnovijim izdanjima nalaze se albumi ‘Vještina Boutique’ (Massimo), ‘The Best Of – Dalmatia World Music (Live)’ (Različiti izvođači), ‘Mudra glava maloga mrava’ (Produkcija Z) i ‘NY Side Story’ (Robert Vrbančić). Popis albuma objavljenih ove godine možete pronaći na profilu HDU-a na Deezeru.

Singlovi
Pjesme ‘Livin’ on a Prayer’ (2Cellos), ‘Last Save’ (Doktor), ‘Plavi svemir’ (Fluentes feat. Gregorova mama) i ‘Ostani tu’ (Đuro Ravenšćak) predvode playlistu novo na kojoj se nalaze pjesme objavljene ovih tjedana. Ovoga tjedna na playlisti novo nalaze se 28 novih pjesama.
Playliste
Playliste Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple Music, Spotify i Deezer redovno se ažuriraju. Playliste su žanrovske iili pripremljene za različita raspoloženja. Najnovija ažuriranja pripremljena su na playlistama novo (pregled novih singlova), uvijek dobre: đorđe balašević (klasici domaće diskografije, Đorđe Balašević), uvijek dobre: ljubavno (pjesme ljubavi i romanse, antologija) i nedjeljni chill (glazba za opuštanje, nedjeljom). Otkrijte što se na njima nalazi!
Videospotovi

Među najnovijim videospotovima koji su lansirani ovih tjedana, nalaze se spotovi za pjesme ‘Plavi svemir’ (Fluentes feat. Gregorova mama), ‘Tamo na vjetru s Dunava’ (Žera & Valentin), ‘Ribari’ (Boris Oštrić, Ribari i Festivo Band) i ‘Ostani tajna moga života’ (Jure Brkljača).

HDU VIJEST TJEDNA

Hrvatska diskografska udruga i CMC televizija pokrenuli su serijal priloga o donošenju Zakona o autorskim i srodnim pravima

CMC televizija će, u suradnji s Hrvatskom diskografskom udrugom, svakoga četvrtka donositi novi prilog iz informativnog serijala posvećenog donošenju novoga Zakona o autorskim i srodnim pravima.

Za uvod u temu, u prvom prilogu gostuje Romana Matanovac Vučković, voditeljica Radne skupine za izradu nacrta prijedloga Zakona koja je iznijela sve važnosti implementacije Direktive Europske unije u hrvatski Zakon. Ovoga tjedna, gošća je kantautorica Mia Dimšić, jedna od najuspješnijih glazbenica nove generacije.

 

TOP OF THE POPS

Pregled aktualnog mjerenja popularnosti možete pronaći na našoj stranici top-lista.hr. Među top-listama se nalaze HR Top 40 (lista najemitiranijih domaćih pjesama), ARC Top 40 (lista najemitiranijih stranih pjesama) i top liste najprodavanijih albuma (domaćestrano).

1. mjesto HRtop 40

‘Tick Tock’ – Albina
Universal Music

1. mjesto Airplay Radio Chart

My Head & My Heart’ – Ava Max
Atlantic / Dancing Bear

1. mjesto Top liste prodaje domaćih albuma

‘Bistriji ili tuplji čovek biva kad…’ – Šarlo akrobata
Croatia Records

1. mjesto Top liste prodaje stranih albuma

‘When You See Yourself’ – Kings of Leon
Menart

 

INKUBATOR DOBRE GLAZBE

Radijski show Inkubator možete poslušati u eteru vaše omiljene radijske stanice, ali i putem podcasta na platformama PodBeanApple Podcasts i Google Podcasts. Ana i Kornelije vas svakoga tjedna vode kroz zbivanja na domaćoj glazbenoj sceni.

Iz sadržaja aktualne emisije:

Rast globalnog tržišta snimljene glazbe bilježi se šestu godinu zaredom, stoji u godišnjem izvještaju Svjetske diskografske federacije IFPI koje je objavljeno prošlog tjedna. Taj porast je 7.4 posto i ostvaren je ponajviše zbog velikog interesa za uživanjem glazbe na platformama za glazbeni streaming. U svijetu ima više od 443 milijuna pretplatnika streaming servisa. Koji je vaš omiljeni servis – Apple Music, Deezer, Spotify, TIDAL ili YouTube Music?

I danas pregledavamo listu HRtop 40 i donosimo novosti s domaće glazbene scene. S nama su, između ostalih, Josip Palameta, Lili Gee, Gelato Sisters i Lidija Bačić. Naš album tjedna pripada Juri Brkljači koji je objavio prvijenac ‘Ostani tajna moga života’.

HDU

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja