Međimurski obrtnici

Obrtnička komora Međimurja 24.godinu zaredom proslavila je svoj Dan. Tom prigodom u dvorani Zrinski Scheierove zgrade upriličena je dodjela priznanja, plaketa i diploma zaslužnim obrtnicima s područja Međimurja.Nagrada za životno djelo  «OBRTNIK  MEĐIMURJA» pripala je Josipu Bartoliću, autolimaru iz Donjeg Mihaljevca.

Plaketa  MAJSTOR  GODINE  dodijeljena je Draženu Novaku, soboslikaru – ličiocu iz Preloga, i Dušanu Sraki trgovcu iz Otoka.

Diplome za izniman doprinos u promidžbi, poticanju i unapređenju obrtništva i obrtničkog komorskog sustava primili su Majda Kocen – ugostitelj iz Štrigove, Miljenko Vizinger – ugostitelj iz Nedelišća, Zdravko Zver – dimnjačar iz Strahoninca, Darko Zamuda – stolar iz Gornjeg Hrašćana i Zlatko Hriberšek– bačvar iz Prhovca.

Priznanja za dugogodišnji marljiv i ustrajan rad u obrtu i razvoj obrtništva primili su Zvonko Bistrović – autoprijevoznik iz Bukovca, Mirko Bjelobrk – obućar iz Ivanovca, Ljubomir Ceilinger – tesar iz Nedelišća, Mirjana Čanadi – ugostiteljica iz Murskog Središća, Goran Črnčec – ugostitelj iz Nedelišća, Ivan Drk – autoprijevoznik iz Miklavca, Grozdana Fortner – trgovkinja iz Dragoslavca, Stanko Ivanović –  autoserviser iz Goričana, Franjo Lovrec – autoprijevoznik iz Macinca, Viktor Novak – uzgajivač peradi iz Strahoninca, Milena Novak – ugostiteljica iz Gornje Dubrave, Zvonko Peharda – elektroinstalater iz Gardinovca, Dragan Petek – trgovac iz Čakovca, Robert Ružman – ugostitelj iz Jurovčaka, Đuro Srpak – poljoprivrednik iz Hodošana, Slavko Trstenjak – drvogalanterist iz Banfija i Ivan Štefičar – ugostitelj iz Čakovca.

Priznanja Hrvatske obrtničke komore za izniman doprinos razvoju obrtništva i obrtničkih institucija primili su Franjo Kiš – Obrt: Meso – prerada mesa “Kiš”, Donji Kraljevec, Stjepan Bister – Obrt: Dimnjačar, Čakovec, Franjo Patafta – Obrt “Patafta i sinovi” Strahoninec i Josip Horvat – Obrt: Plin, grijanje, voda “PGV”, Belica.

Priznanja Hrvatske obrtničke komore za izniman doprinos razvoju obrtništva i unaprjeđenju rada obrtničkih asocijacija primili su Boris Odrčić – Obrt: Tapetarsko-dekoraterska radionica, Čakovec , Ivan Kolmanić – Obrt: METAL – KO, obrt za proizvodnju, Sveti Urban, Drago Klemenčić iz Donjeg Kraljevca, profesor u Tehničkoj školi Čakovec i Josip Bajsić iz Srednje škole Prelog.

Predsjednik Obrtničke komore Međimurja Boris Lukovnjak istaknuo je kako je analizom broja obrtnika u Međimurskoj županiji u 2017. godini uočeno povećanje broja obrtnika za 0,41% što znači da je zaustavljen pad broja obrtnika. Broj zaposlenih radnika u obrtu je 2.319, što s druge strane predstavlja smanjenje u odnosu na 2016. godinu za 156 radnika.

Župan Međimurske županije Matija Posavec istaknuo je suradnju s Obrtničkom komorom koja se odvija u projektima sufinanciranja organizacije i izlaganja proizvoda i usluga obrtnika s područja Međimurske županije na gospodarskim i obrtničkim  sajmovima u zemlji i inozemstvu što predstavlja stalnu brigu Međimurske županije za razvoj međimurskog obrtništva. Na taj način više od 400 izlagača izlagalo je na oko 100-njak sajmova u zemlji i inozemstvu. Program sufinanciranja deficitarnih zanimanja provodi se već 12 godina te je za navedenu svrhu rezerviran iznos od 72.000,00 kn godišnje, a na taj je način do sada stipendije dobilo više od 400 učenika. Međimurska županija znatnim dodatnim sredstvima rezerviranim u proračunu financira rad Obrtničke komore.

Svečanosti dodjele priznanja i nagrada obrtnicima Međimurja odazvao se i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.

(mk)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*