Međimurje Press
Županija

Međimurski obrtnici uz pomoć Međimurske županije imaju sigurnost promidžbe i odlazaka na sajmove!

Sporazuma vrijednog 9.290 eura

Međimurska županija već četrnaest godina članovima Obrtničke komore Međimurske županije sufinancira nastupe na sajmovima i manifestacijama. Sporazum koji će međimurskim obrtnicima i dalje omogućiti izlaganja na sajmovima u 2023. godini, s predsjednikom Obrtničke komore Međimurske županije Draženom Novakom potpisao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Suradnja s Obrtničkom komorom seže još u 2003. godinu kada je Županija u suradnji s jedinicama lokalne samouprave počela provoditi projekt stipendiranja učenika koji se obrazuju za obrtnička zanimanja, a od 2009. godine s Obrtničkom komorom se sklapaju sporazumi o potporama za izlaganje na sajmovima. Posljednjih nekoliko godina bilježimo iznad 1.500 aktivnih obrta u Međimurju sa stalnom tendencijom rasta, u ovom trenutku riječ je o 1.542 obrta (od čega je 1.526 obrta aktivno). Dodao je kako je ovaj sporazum šansa koju obrtnici koriste kako bi osim izlaganja dobili priliku za učenje i sklapanje poslova. Potpisivanjem novog Sporazuma osigurano 9.290 eura, a nastavit će se projektom stipendiranja učenika koji se obrazuju za deficitarna obrtnička zanimanja i za tu namjenu Međimurska županija u ovoj godini uložit će oko 20.000 eura”, istaknuo je župan Matija Posavec.

Predsjednik Obrtničke komore Dražen Novak zahvalio je tom prilikom Međimurskoj županiji i županu Posavcu na prepoznavanju potreba obrtnika. Izlaganja na sajmovima su nam i u današnje vrijeme iznimno važna jer se, usprkos internetskoj prezentaciji, vraća potreba da ljudi uživo vide i uvjere se u kvalitetu određenog proizvoda, zbog čega i raste interes naših članova za taj oblik promoviranja.

Potpisivanju Sporazuma vrijednog 9.290 eura nazočili su i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Darko Radanović, voditeljica Odsjeka za gospodarstvo Barbara Marciuš te tajnik Obrtničke komore Međimurske županije Robert Varga.

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja