Međimurje Press
Gospodarstvo

Predstavnici HAMAG-BICRO-a i HBOR-a obišli uspješnu čakovečku tvrtku Promming

Predsjednik Uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG BICRO), Vjeran Vrbanec, u pratnji zamjenika Marija Turalije i člana Uprave Ante Janka Bobetka te člana Uprave HBOR-a, Hrvoja Čuvala i voditelja Područnog ureda HBOR-a za sjeverozapadnu Hrvatsku, Tomislava Markovića, obišao je renomiranu čakovečku tvrtku Promming d.o.o., jednu od perjanica gospodarstva u Međimurju i na sjeveru Hrvatske.

Neke od tema sastanka bile su aktivnosti Promminga, ali i projekti i investicije koje je ova uspješna tvrtka osigurala iz EU fondova putem financijskih instrumenata HAMAG-BICRO-a i HBOR-a. „Promming je primjer uspješne tvrtke koja se svojim poslovanjem učvrstila kako na domaćem, tako i na stranom tržištu. Osim kvalitetom proizvoda i usluga, tvrtka je uspješna i u povlačenju te realizaciji sredstava EU fondova na čemu im ovom prilikom čestitam.“ – kazao je Vrbanec.

Vlasnik tvrtke Nikola Novinščak te izvršni direktor Tomislav Kralj predstavili su planove tvrtke za naredno razdoblje. „Isporučujemo opremu na domaćem tržištu, kao i na tržištima nama susjednih država – Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Austrije i Mađarske. Kao svoju prednost ističemo veliku fleksibilnost – od opremanja manjih prostora s velikim mogućnostima prilagodbe opreme, do opremanja najvećih supermarketa i skladišta“ – naglasio je Novinščak dodajući da je tvrtka postigla razinu gdje potpuno spremna čeka na uključivanje na šira europska tržišta.

Poduzeće Promming d.o.o. Čakovec osnovano je 1990. godine, a do danas se razvilo u vodećeg proizvođača opreme za trgovine, skladišta i ostale poslovne prostore na našem tržištu. Trenutno zapošljava 180 radnika, od čega je više od 140 radnika u samom procesu proizvodnje.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja