medjimurjepress@gmail.com

Sporazum o suradnji Obrtničke komore i Međimurske županije

U prostorijama Obrtničke komore Međimurske županije danas je potpisan Sporazum o suradnji vrijedan 70.000 kuna koji su potpisalo župan Međimurske županije Matija Posavec i predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak.

Ugovorena sredstva namijenjena su promociji nastupa međimurskih obrtnika na devet sajmova u tuzemsku i inozemstvu od Gudovca, Pule, Novog Sada, Beograda, Mostara, Osijeka, Bjelovaru, Munchenu, Virovitici…

Suradnja Obrtničke komore i Međimurske županije tako se nastavlja već 11-tu godinu za redom i čin je prepoznavanja važnosti nastupa naših obrtnika na sajmovima i promociji njihovih proizvoda.

Kako je naglašeno prilikom potpisivanja Sporazuma, u Međimurju svakodnevno raste broj obrtnika koji je dosegao brojku od 330 aktivnih, što je 7% više no godinu ranije.

Župan Posavec naveo je Obrtničku komoru kao most važan u djelovanju međimurskih obrtnika, ali i tržišnog obrazovanja deficitarnih zanimanja uz suradnju općina i gradova.

Važno je spomenuti da sudjelovanje na sajmovima mogu osigurati uz već tradicionalne obrtnike i drugi, koji dosada nisu sudjelovali na istima, ali i OPG-ovi.

Potpisivanju su prisustvovali Darko Radanović pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Međimurske županije, Barbara Marciuš voditeljica Odsjeka za gospodarstvo Međimurske županije i Robert Varga tajnik Obrtničke komore Međimurske županije.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*