Međimurje Press
Grad Čakovec

Prva subota Dana Grada Čakovca 2022. bogata sadržajima!

Pred nama je prvi vikend manifestacije Dani Grada Čakovca 2022., a donosi pregršt zanimljivosti. Tako će u subotu, 21. svibnja već u 08:30 sati ispred Doma sindikata započeti već tradicionalna Gastromanija, u organizaciji Srednje škole Prelog i Turističke zajednice grada Čakovca. Manifestacija će trajat do 12 sati, u okviru koje će se pripremiti oko 400 porcija bograča, finger food-a, kolača i koktela te cijeli niz promocijskih i interaktivnih radionica, degustacija, nagradnih igara, glazbenih performera, selfie kutak i još puno toga.

Turistička zajednica grada Čakovca osim ukusne 7. Gastromanije, priprema u suradnji s Udrugom turističkih vodiča „Međimurski vodiči“ i besplatno turističko vođenje centrom grada Čakovca. Uz stručno i zanimljivo vođenje, svi zainteresirani mogu pobliže upoznati zanimljivosti iz prošlosti, priče i legende Čakovca. Okupljanje zainteresiranih građana i posjetitelja je u subotu, 21. svibnja, kod čakovečke “vure” u centru grada u 11 sati.

Za djecu je pritom od 10 sati organizirana Potraga za blagom koje je skriveno u Perivoju Zrinskih.  Potraga kreće kod spomenika Nikoli Zrinskom, kod „orla” gdje će svi sudionici dobiti daljnje upute. Najmlađi mogu pozvati roditelje, djedove i bake ili nekog drugog tko će im pomoći u potrazi.

Subotu u Čakovcu upotpunit će dani otvorenih vrata 22 udruge članice Gradske zajednice kulture, od 9 do 14 sati. Svaka od udruga pripremit će svoj štand na Trgu Republike, a ujedno će se pritom i predstaviti svojim programom. Dane otvorenih vrata pritom priprema i Muzej Međimurja Čakovec, pa ste u muzej pozvani od 10 do 14 sati, dok u dvorište Starog grada od 9 do 12 sati kada će svoj rad predstaviti učenici i mentori Umjetničke škole „Miroslav Magdalenić“ Čakovec.

 

Točno u podne u atriju Starog grada Savjet mladih Grada Čakovca priprema svečanost potpisivanja Povelje o prijateljstvu sa savjetima mladih gradova Ozlja i Karlovca. Uz prisustvo čelnika triju gradova, cilj je učvršćivanjem međusobnih kontakata, razmjenom iskustva i dobre prakse u područjima važnim za mlade, doprinijeti razvitku politika za mlade te intenzivnijem povezivanju gradova.

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja