Međimurje Press
Grad Čakovec

Uoči današnje 26. sjednice Gradskog vijeća Grada Čakovca

DO KRAJA GODINE PRORAČUN GRADA ČAKOVCA BIT ĆE U PLUSU! DRŽAVA GRADU DUGUJE GOTOVO 13 MILIJUNA KUNA!

Neposredno uoči sjednice Gradskog vijeća koja je danas nakon podužeg vremena održana uživo u čakovečkom Centru za kulturu pred novinare je stao gradonačelnik Stjepan Kovač odgovarajući na pitanja…

PRORAČUN

Što se tiče Proračuna za prvih 6 mjeseci ove godine Kovač je naglasio da je negativan, a što je bilo za očekivati s obzirom na projekte koji su započeti. Dali smo izvođačima određena sredstva, ali nismo dobili od države povrat. Naprimjer, za zoni Istok država nam duguje 6 milijuna kuna, za zonu Brezje 2 milijuna, vrtić Ivanovec 50.000 kuna, nogometno igralište s umjetnom travom pola milijuna i nadvožnjak 3 milijuna kuna. Negdje oko 13 milijuna je država nama dužna što se tiče započetih investicija. Kad se to zbroji, Proračun dolazi u pozitivu.

Isto tako moram napomenuti da se povrat poreza vršio u prvih šest mjeseci ove godine i tu smo izdvojili gotovo 5 milijuna kuna. U problemima s COVIDOM, pomogli smo brojnim građanima, poduzetnicima i ugostiteljima, pogotovo s poreznih osnova. Kad bi se usporedili s drugim gradovima u državi pa i našom Županijom, mislim da je kod nas OK i da ćemo do kraja godine sanirati Proračun. Također nismo prodavali ništa prvih šest mjeseci. Imamo sada nekoliko investitora za kupnju zemljišta, imamo par procijenjenih parcela na području grada vrijednosti 20-tak milijuna kuna. Samo da se nešto od toga realizira, mi ćemo godinu završiti u plusu.

TRŽNICA, VANJSKI BAZENI, UMJETNA TRAVA

Natječaj za rekonstrukciju tržnice je gotov i čeka se pravomoćnost odluke i za par tjedana kreću radovi koji bi trebali okončati do ožujka iduće godine, a vrijednost je oko 8 milijuna kuna. Što se pak tiče vanjskih bazena gotov je glavni projekt, čekamo verificirani troškovnik, nakon čega bi raspisali javni natječaj za izvođenje radova. Vrijednost tog projekt je 25 milijuna kuna s PDV-om. Vjerujem da će izgradnja započeti s počekom 2021.godine. Umjetna trava na stadionu SRC Mladost trebala bi biti postavljena do 26.listopada, a nakon toga prigodno otvorenje s čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza.

(r)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja