Međimurje Press
Grad Prelog

Bogato obilježeno Lovreče u Cirkovljanu!

Nizom vjerskih, kulturnih i društvenih događanja obilježeno je ove godine Lovreče u Cirkovljanu. Uoči blagdana sv. Lovre, trodnevnu duhovnu pripremu, predvodio je prečasni Stjepan Najman, a u Društvenom se domu, mogla, u ponedjeljak, od 18,30, razgledati foto izložba o obnovi crkve sv. Lovre.

Na sam blagdan sv. Lovre, ranu misu za štovatelje sv. Lovre, predvodio je velečasni Antun Štefan, dok je centralno misno slavlje predvodio monsinjor Antun Perčić, generalni vikar Varaždinske biskupije, uz brojne predstavnike svećenstva, čiji je domaćin bio župnik iz Preloga, prečasni Antun Hoblaj. Brojni su bili i predstavnici svjetovne vlasti, predvođeni saborskim zastupnikom i gradonačelnikom Grada Preloga Ljubomirom Kolarekom, predsjednikom Skupštine Međimurske županije Dragutinom Glavinom, predsjednikom Gradskog  vijeća Grada Preloga Đurom Ujlakijem, predstavnici udruga s područja Cirkovljana, predstavnici Mjesnog odbora Cirkovljan.

Uoči blagdana Lovreča, Nogometni klub Naprijed iz Cirkovljana, organizirao je zanimljiva sportska događanja, u svom Sportskom parku Zdenci. U petak i subotu, 5. i 6. kolovoza, na igralištu u Cikovljanu, odigrao se turnir u odbojci na pijesku i turnir u malom nogometu. Nedjelja, 7. kolovoza, bila je rezervirana za gostovanje KUD – a Gruntovec, sa predstavom „Gruntovčani“, a pobjedu u susretu Kupa Međimurskog nogometnog saveza izborili su nogometaši Naprijeda iz Cirkovljana, koji su ugostili ekipu Otoka. Na sam blagdan Lovreča, nogometnu su utakmicu odigrali ženski nogometni klubovi iz Splita te iz slovenskog Radomlja, dok su večernji sati bili rezervirani za tradicionalnu zabavu uz glazbeni sastav „Rubikon“. Mališani, a i oni stariji, mogli su se Cirkovljanom provozati i popularnim turističkim vlakićem.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja