Međimurje Press
Grad Prelog

Ministar Anušić i gradonačelnik Kolarek obišli pogone tvrtke Šestan Busch d.o.o.

U radnom posjetu Gradu Prelogu boravio je, u srijedu 3. travnja, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić, a uz njega i general pukovnik Tihomir Kundid, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske.

studio VIPRO

Nakon radnog sastanka s gradonačelnikom Ljubomirom Kolarekom uslijedio je posjet tvrtki Šestan – Busch d.o.o. u Prelogu, koja se bavi proizvodnjom proizvoda za osobnu zaštitu, primarno zaštitnih kaciga, inače dugogodišnjeg partnera Ministarstva obrane. „Ne treba posebno govoriti koliki je značaj ove tvrtke za Grad Prelog, ali i cijelu Međimursku županiju. Riječ je o reprezentativnoj tvrtki koja zapošljava stotinjak radnika, ima odlične plaće i poželjan je poslodavac svakom radniku, ne samo s područja Međimurja, nego i šire. Tvrtka Šestan Busch i cijelo preloško gospodarstvo su u dobroj koheziji, što se zorno vidi i na organizaciji našeg tradicionalnog Gospodarskog foruma“, rekao je gradonačelnik Kolarek.

U kratkom obraćanju ministar Anušić je istaknuo: „Kada Hrvatska nešto napravi, a kada je to najbolje u svijetu, onda se time trebamo ponositi i trebamo isticati, rekao je ministar te naglasio da je to svakako zaštitna kaciga koju radi tvrtka Šestan Busch. Sami njihovi proizvodi i njihov plasman tog proizvoda su vrhunski i ja tu apsolutno nemam što dodati. Mogu samo reći da ja kao ministar obrane, definitivno nastavljam dalje surađivati sa tvrtkom Šestan Busch, kao što je to do sada bilo. Preporučit ću ih gdje god i kad god mogu, a to već radim. Tvrtku Šestan Busch i njihove proizvode preporučit ću i drugim partnerima u NATO-u i Europskoj uniji i cijelome svijetu i definitivno biti potpora svemu onome što Šestan Busch u budućnosti želi raditi. Kada govorimo i vojnoj industriji, obrambenoj industriji, ona možda nije bila toliko interesantna do prije pet ili šest godina, možda ni prije dvije godine. Danas je ona zasigurno tema broj jedan i roba koja je broj jedan tražena u svijetu i Europi. Vidite da danas fali i oružja, i municije i streljiva, i opreme, svega fali. Sada više praktički ne pitate za cijenu, nego se kupuje jer se vojnici moraju opremiti, jer se države moraju štititi i braniti od agresije koja je prvenstveno započela s ratom prije nešto malo više od dvije godine, napadom Rusije na Ukrajinu. Svijet je u kolektivnoj globalnoj geopolitičkoj promjeni i moramo biti svi spremni na to. Zato je ova industrija izuzetno bitna, ne zbog proizvodnje i izvoza, to je u ekonomskom smislu, ali bitna je zbog vlastite proizvodnje i samodostatnosti i samoodrživosti u vojnoj opremi i u vojnom naoružanju“.

studio VIPRO

Tvrtku Šestan Busch d.o.o., sa svojim je najbližim suradnicima predstavio vlasnik i direktor tvrtke Alojzije Šestan, posebno istaknuvši sjajnu suradnju s Gradom Prelogom. Uz predstavnike Ministarstva obrane, radnom je posjetu nazočio i varaždinski župan Anđelko Stričak, koji je također istaknuo važnost suradnje brojnih tvrtki sa sjevera Hrvatske sa Ministarstvom obrane i Oružanim snagama Republike Hrvatske.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja