Međimurje Press
Grad Prelog

Uskršnja čestitka gradonačelnika Ljubomira Kolareka

Poštovane sugrađanke i sugrađani!

 Ove nam godine Uskrs dolazi u čudnim, ne previše lijepim okolnostima. Iskušenja, žrtve, ekonomski problemi, ratovi, političke spletke, sve to nas sputava, unosi nemir u naše živote. I tada nam dolazi Uskrs. Uskrs koji donosi nadu. Nadu da će prevladati dobro, velikodušnost, ljubav. Sve ono što donosi dobrotu, možemo i svi mi činiti svakoga dana, pomažući potrebitima oko nas. Roditeljima, starijima u obitelji, osamljenom susjedu ili poznaniku, ljudima u lošoj ekonomskoj I životnoj situaciji. Naša dobrota i njima će donijeti nadu. To je smisao Uskrsa.

Grad Prelog i ove godine pomaže, uz blagdan Uskrsa, svojim stanovnicima slabijeg imovinskog statusa. Također, ove smo godine odlučili poklon bonovima razveseliti i sve umirovljenike s područja Grada Preloga. U želji da se umirovljenicima s područja Grada Preloga osigura dostojanstveno obilježavanje blagdana Uskrsa, a zbog povećanih životnih troškova te ublažavanja posljedica inflacije, Grad Prelog donio je Odluku o dodjeli jednokratnih novčanih pomoći prigodom blagdana Uskrsa. Ove se godine radi o svim umirovljenicima s područja Preloga, točnije o 1.739 osoba, kojima se osigurava iznos od 30 eura. 

Također, donijeta je i uobičajena Odluka o isplati jednokratne naknade korisnicima zajamčene minimalne naknade, socijalno ugroženim građanima te mnogočlanim obiteljima. Njima se isto tako utvrđuje pravo na isplatu naknade u visini od 30 eura dok se mnogočlanim obiteljima osigurava iznos od 60 eura. Ukupna visina naknade prema ovoj odluci gradonačelnika je 2.340,00 eura. Sveukupno smo tako podijelili 56.370,00 eura. 

Svim stanovnicima Grada Preloga, svim ljudima dobre volje želim sretan i blagoslovljen Uskrs. Želim da nam svima svjetlo Uskrsa donese mira i blagoslova te uskrsne vjere i nade! 

Ljubomir Kolarek, dr.med.vet., gradonačelnik Grada Preloga

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja