Međimurje Press
Grad Prelog

Pregled tjednih događanja na području Grada Preloga od 27. ožujka do 3. travnja 2024. godine

DOM KULTURE – FILMSKI PROGRAM

  • 01. I 02.04..2024., PONEDJELJAK I UTORAK U 18 SATI

  • Noina arka (Noah’s Ark)

Animirani, mjuzikl, komedija; Uloge/Glasovi:

Noina arka predstavlja zabavan i originalan pristup jednoj od najikonografskijih i najpoznatijih priča svih vremena, s ljupkom kombinacijom humora, šarma i simpatičnih likova. Film prati dva miša, karizmatičnog pjesnika s groznom tremom na pozornici, i talentiranog i šarmantnog gitarista. Kada počnu kiše, samo jedan mužjak i jedna ženka svake vrste smiju ući na Noinu arku. Uz pomoć lukavog škrguta i sreće koja im se nasmiješila, Vini i Tito uspijevaju neprimjetno ući na Arku i zajedno spriječiti sukob između mesoždera i biljojeda. U isto vrijeme, životinje izvode niz klasičnih pjesama inspiriranih poznatim pjesnikom Viníciusom de Moraesom. Mogu li ovi talentirani skriveni putnici glazbom razbiti napetost i pomoći ovim zatvorenim stvorenjima preživjeti zajedno 40 dana i 40 noći?

  • 01. I 02.04..2024., PONEDJELJAK I UTORAK U 20 SATI

  • Godzilla x Kong: Novo carstvo (Godzilla x Kong: The New Empire)

Akcijski; Uloge: Dan Stevens, Rebecca Hall, Brian Tyree Henry

Svjedočite usponu novog carstva u najboljim kino formatima! Epohalni novi film produbit će povijest titana, njihovo podrijetlo i tajne Otoka lubanja! Epska bitka se nastavlja! Filmski Monsterverse studija Legendary donosi eksplozivni okršaj između Godzille i Konga u potpuno novoj avanturi koja stavlja moćnog Konga i strašnog Godzillu u borbu protiv kolosalne prijetnje skrivene unutar našeg svijeta, izazivajući njihovo vlastito postojanje – i naše. “Godzilla x Kong: Novo carstvo” dublje istražuje povijest ovih titana i njihovog podrijetla, kao i tajne Otoka lubanja i dalje, otkrivajući mitološku bitku koja je pomogla oblikovati ova izvanredna bića i zauvijek ih povezala s čovječanstvom.

MUZEJ CROATA INSULANUS GRADA PRELOGA

  • DO 03.04.2024., IZLOŽBA RADOVA UČENIKA GRADITELJSKE ŠKOLE

U Muzeju Croata insulanus Grada Preloga do 3. travnja, Graditeljska škola Čakovec izlaže odabrane radove učenika, u organizaciji nastavnika odjela Likovne umjetnosti i dizajna te učenika smjera dizajna keramike i dizajna unutrašnje arhitekture. Izložba tematizira odnos svjetla i sjene, kroz radove učenika izvedenih u različitim materijalima i tehnikama, primjerice papira, keramike, drva i metala, koji ostavljaju magičan dojam na posjetitelje. U okviru izložbe, uz podršku ravnatelja Graditeljske škole Čakovec Damira Srneca, mag. inf., radove učenika više generacija, od prvog do četvrtog razreda, prezentiraju nastavnici Darija Dujam, mag. art., Suzana Šestan, mag. dizajna, Vesna Osojnički, mag. art., Tamara Mustač, dipl. dizajner i Krešimir Hlebec, akad. slikar.

DOGAĐANJA

  • 30.03.2024., SUBOTA OD 10 SATI, PROMOCIJA NOVOG BROJA PIKAČA

I ove, super izborne godine, na kioske, u dućane, kafiće i restorane, u sve domove uvijek za šalu spremnih žitelja svih mjesta Grada Preloga stiže Pikač, najstariji živući satiričko – humoristički list u Hrvatskoj. Hoće li ovogodišnji Pikač biti pod utjecajem predstojećih izbora ili kojih od kandidata na izborima moći ćete provjeriti od subote 30. ožujka, kada se priprema svake godine sve bolja i spektakularnija promocija Pikača. Zanimljivost vezane uz ovogodišnju promociju biti će otkrivene nekoliko sati prije same promocije, koja će početi u subotu, 30. ožujka, u 10 sati na prostoru Tržnice Prelog. Za sada ćemo samo otkriti da ćete imati priliku ekskluzivno razgovarati i slikati se sa urednikom i autorima tekstova u Pikaču. Nemojte propusti, boc, boc, novi Pikač!

  • 27. I 30.03.2024., SRIJEDA U 18 I SUBOTA OD 9,30 SATI, BAJKAONICA I LOV NA PISANICE

Iz Društva naša djeca Prelog stiže poziv za sve najmlađe: “Za ovogodišnji Uskrs, pripremamo nešto posebno za naše najmlađe posjetitelje i njihove obitelji! Pozivamo vas na čarobnu uskrsnu bajkaonicu gdje će se pričati najljepše priče o proljeću, obnovi i naravno, Uskrsu. Nakon bajki, krećemo u uzbudljivu avanturu – tradicionalni lov na pisanice! Ovo je prilika za djecu da istraže, otkriju i pronađu skrivene blaga širom našeg prekrasnog prostora. Očekuje vas dan pun zabave, smijeha i iznenađenja. Osim lova na pisanice, pripremili smo i razne kreativne radionice gdje djeca mogu naučiti kako oslikavati vlastite pisanice i izrađivati uskrsne ukrase. Ovo je savršen način da obitelji zajedno provedu vrijeme, učeći o tradicijama i stvarajući nove uspomene. Pridružite nam se za nezaboravno uskrsno druženje i doživite čaroliju Uskrsa kao nikada prije! Događaj je otvoren za sve, a ulaz je besplatan. Veselimo se vašem dolasku i zajedničkom stvaranju čarolije. Vidimo se na uskrsnoj bajkaonici i lovu na pisanice!”.

Uskrsna bajkaonica održat će se u srijedu 27. ožujka u 18 sati u prostoru Knjižnice i čitaonice Grada Preloga, a tradicionalni Lov na pisanice u subotu, 30. ožujka od 9,30 do 11 sati na prostoru iza Uprave Grada Preloga.

NAJAVE

  • 26. DO 28.04.2024. PETAK DO NEDJELJE, 23. SAJAM CVIJEĆA U PRELOGU

Zimski dani postaju sve duži, a sunce nas sve jače grije. Stiže nam proljeće i uskoro će naši vrtovi zablistati u proljetnim bojama i mirisima. U tom duhu, u Prelogu punom parom teku pripreme za tradicionalni 23. Sajam cvijeća koji će se ove godine održavati od 26. do 28. travnja na prostoru iza Gradske uprave Grada Preloga.

Cilj Sajma cvijeća oduvijek je bio potaknuti stanovnike Međimurja, ali i šire, na uređenje svojih okućnica i balkona, dvorišta, vrtića i škola, ali i stvoriti kulturu uređenja mjesta, privući što više posjetitelja te pružiti zanimljiv popratni zanimljiv poprati zabavni program. Sajam će trajati tri dana, od petka do nedjelje, kroz koja će se na novoj pozornici ispreplitati bogat kulturno-umjetnički program, etno program i običaji, gostujuće kulturne udruge i glazbeni izvođači. Želja je okupiti uzgajivače cvijeća, sadnica, proizvođače alata, strojeva i ostalih pomagala vezanih za uređenje vrtova, parkova i okućnica. Izlagači Sajma cvijeća mogu biti cvjećari, tvrtke koje se bave cvijećem i hortikulturom, OPG-ovi, ali i ostali izlagači koji će svojom zanimljivom, kreativnom i jedinstvenom ponudom podići kvalitetu Sajma cvijeća. Traži se kreativnost i jedinstvenost, vedar duh i spremnost na druženje s veselom ekipom sudionika na Sajmu cvijeća u Prelogu – pravoj rapsodiji boja, mirisa i okusa.

Više o prijavama zainteresirani izlagači mogu saznati na tz@prelog.hr ili broju telefona 099 711 6995. Vidimo se u rascvjetalom Prelogu!

Željko Sokač

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja