Međimurje Press
Grad Prelog

U Prelogu se obilježava Svjetski dan oralnog zdravlja, ali i otvorenje obrta Exotica MARIPOSA

OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA ORALNOG ZDRAVLJA

Druženje povodom Svjetskog dana oralnog zdravlja

Svjetski dan oralnog zdravlja (eng. World Oral Health Day, WOHD), koji se svake godine obilježava 20. ožujka, promiče razvijanje svijesti o važnosti brige o oralnom zdravlju i njegovom značaju u očuvanju općeg zdravlja. Oralne bolesti su inače glavni zdravstveni problemi u mnogim zemljama i mogu negativno utjecati na kvalitetu života s obzirom na to da uzrokuju bol i nelagodu, socijalnu izolaciju i gubitak samopouzdanja, a često su povezane s drugim ozbiljnim zdravstvenim tegobama. Ovogodišnji Svjetski dan oralnog zdravlja se u cijelom svijetu, pa tako i u Hrvatskoj obilježava pod sloganom “Zdrava usta su… sretno tijelo” (eng. A happy mouth is… a happy body), kojim se želi ukazati na to da je oralno zdravlje važno za sveopće zdravlje.

Društvo Naša djeca Prelog poziva građane na druženje povodom Svjetskog dana oralnog zdravlja u subotu 13.04.2024. s početkom u 9:30 sati ispred Doma kulture u Prelogu. U programu vas očekuju aktivnosti za djecu (FACEPAINT, BOJANKE, POLIGON) te SAVJETI O ZDRAVOJ PREHRANI. Posjetiteljima će na raspolaganju biti i STOMATOLOZI koji će informirati građane o oralnoj higijeni.

POZIV IZ TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA PRELOGA

U subotu, 13. travnja u 15 sati, na adresi Glavna 10, Prelog, svoja će vrata otvoriti najmlađi član Turističke zajednice Grada Preloga – Exotica MARIPOSA, obrt za cvjećarsko aranžerske usluge, uređenje interijera te specijalizirane dizajnerske djelatnosti. Vlasnica obrta je gospođa Veronica Cenko, vrlo kreativna mlada osoba koja će svoje umijeće u obliku cvjetne skulpture predstaviti i na Sajmu cvijeća u Prelogu (od 26. do 28. travnja).

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja