Međimurje Press
Grad Prelog

OBAVIJEST – Podjela jednokratnih novčanih pomoći povodom blagdana Uskrsa u Prelogu

U želji da se umirovljenicima s područja Grada Preloga osigura dostojanstveno obilježavanje blagdana Uskrsa, a zbog povećanih životnih troškova te ublažavanja posljedica inflacije, Grad Prelog donio je Odluku o dodjeli jednokratnih novčanih pomoći prigodom blagdana Uskrsa. Kroz protekli period Grad Prelog je dodjeljivao novčane pomoći umirovljenicima s manjim iznosima mirovina. Iz godine u godinu dolazili su prigovori od strane  umirovljenika na način, zašto oni nisu obuhvaćeni, zar smo mi manje vrijedni i sl. Grad Prelog je uobičajeno koristio podatke dobivene od strane Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, ali je i taj kriterij kritiziran kao nepotpun, netočan i slično. Ove se godine radi o svim umirovljenicima s područja Preloga, točnije o 1.739 osoba, kojima se osigurava iznos od 30 eura. 

Također, donijeta je i uobičajena Odluka o isplati jednokratne naknade korisnicima zajamčene minimalne naknade, socijalno ugroženim građanima te mnogočlanim obiteljima. Njima se isto tako utvrđuje pravo na isplatu naknade u visini od 30 eura dok se mnogočlanim obiteljima osigurava iznos od 60 eura. Ukupna visina naknade prema ovoj odluci gradonačelnika je 2.340,00 eura. Sveukupno će se tako podijeliti 56.370,00 eura.

Sve ove naknade podijeliti će se umirovljenicima i osobama utvrđenima posebnom odlukom gradonačelnika u obliku kartica koje će se moći realizirati u trgovinama KTC i jedan dio u Trgovini PRIMA u Otoku. Kartice će se moći realizirati do kraja godine. 

POSEBNA OBAVIJEST: 

Obavještavaju se umirovljenici s područja Grada Preloga koji su svoju mirovinu stekli isključivo u inozemstvu, odnosno primaju mirovinu samo iz drugih država, da karticu novčane pomoći, odnosno prigodnu naknadu povodom blagdana Uskrsa mogu podići u sjedištu Gradske uprave Grada Preloga, Glavna 35, I kat. U prilog dokazivanja svoga statusa trebaju dostaviti na uvid zadnji odrezak od mirovine kao i osobnu iskaznicu.

Željko Sokač

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja