medjimurjepress@gmail.com

Iz Grada Preloga upućuju apel, uslijed sve češćih i drskijih građi sa groblja

Groblja na području Grada Preloga, ona u Prelogu, Cirkovljanu i Draškovcu postala su posljednjih tjedana i mjeseci česta meta – lopova. Groblje je mjesto koje često posjećujemo kako bi se sjetili dragih nam ljudi i obnovili uspomene na njih, često se tamo nađu s ljubavlju birani buketi i aranžmani cvijeća koji svojom bojom unose svježinu u sivilo groblja.

Cvjetni aranžmani, lampioni, krunice, posude za cvijeće, dijelovi spomenika, postali su u posljednje vrijeme sve češća meta pojedinaca kojima nije ispod časti otuđiti nešto s tuđeg zadnjeg počivališta. Građani, pogotovo oni koji su već doživjeli to iskustvo, često s dozom opreza odlaze na groblja. „Uslijed učestalih pritužbi građana na krađe na grobljima na području Grada Preloga, Grad Prelog će u suradnji sa Gradskim komunalnim poduzećem Pre-kom d.o.o. te Policijskom upravom međimurskom Policijskom postajom Prelog, razgovarati te pokušati donijeti najbolje mjere kako bi se spriječile buduće radnje takve vrste.

U planu je postavljanje nadzornih kamera te organizacija ophodnji grobljem, u suradnji sa navedenim institucijama te sa mjesnim odborima sa područja Grada Preloga“, ističe u ovom apelu javnosti gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek.

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*