medjimurjepress@gmail.com

Jednokratne novčane pomoći uz Uskrs

Unatoč situaciji koja nas okružuje, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, donio je odluku o podjeli jednokratnih novčanih pomoći, najpotrebitijim građanima Grada Preloga.

Sukladno uvjetima navedenima u Odluci o socijalnoj skrbi Grada Preloga, jednokratne novčane pomoći, kao i uz svake blagdane, tako i uz predstojeći blagdan Uskrsa, Grad Prelog podijelio je  svojim stanovnicima slabijeg imovinskog stanja. Podijeljeno je ukupno 48.600,00 kuna, odnosno 177 jednokratnih novčanih pomoći, u iznosima od 200, 300 i 800 kuna, umirovljenicima čija mirovina ne prelazi iznos minimalne mirovine, osobama starijim od 70 godina bez redovitih prihoda, osobama koje primaju pomoć za uzdržavanje, nezaposlenim osobama te jednočlanim domaćinstvima, osobama sa invaliditetom te mnogočlanim obiteljima slabijeg materijalnog statusa. Ove je godine Gradu Prelogu, u osiguravanju sredstava, pomogla i tvrtka Heplast – pipe d.o.o. iz Preloga.

Grad Prelog i dalje poziva sve osobe starije životne dobi koji žive sami, bolesne osobe te sve one koji zbog upozorenja i trenutne situacije trebaju pomoć oko nabavke osnovnih namirnica ili lijekova da se jave na broj telefona Uprave Grada Preloga 040/645-301, u vremenu od 7 do 15 sati. Gradske će službe, u suradnji sa Crvenim križem Grada Preloga te Caritasom Župe sv. Jakoba Prelog, organizirati volontere koji će se odazvati na poziv starijih i nemoćnih. Stoga, ovim putem pozivamo i sve one, koji se žele na ovaj način uključiti u pomoć, kao volonteri, da se jave na isti broj telefona 040/645-301, kako bi se ažurirala i uspostavila mreža volontera koji će sudjelovati u ovoj akciji.

Željko Sokač

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*