Međimurje Press
Grad Prelog

Kreće gradnja zgrade POS – a u Prelogu!

U Gradskoj vijećnici Grada Preloga, u ponedjeljak 20. prosinca, potpisani su ugovori o građenju, nadzoru te o međusobnim pravima i obavezama, a vezano uz izgradnju višestambene građevine iz Programa POS – a. Potpisivanju ugovora nazočili su te se prigodno obratili, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekreteninama Dragan Hristov te saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga, Ljubomir Kolarek.

Projektnu dokumentaciju izradila je tvrtka Trinas projekt d.o.o., dok će radove, u ugovorenoj vrijednosti od 11.994.997,52 kune, izvoditi Zajednica ponuditelja Core upravljanje d.o.o. Grad Prelog se odlukom Gradskog vijeća Grada Preloga obavezao nepovratno sufinancirati izgradnju višestambene građevine POS – a, u iznosu od 2.028.229,73 kuna. Stručni nadzor nad radovima vršit će tvrtka Eko – plan d.o.o., a vrijednost ugovorenog nadzora iznosi 114.000,00 kuna.

Projektirana zgrada sadrži 20 stambenih jedinica, 1 podzemnu i 3 nadzemne etaže, a predviđena je izgradnja na k.č.br. 8090/45 k.o., građevinske bruto površine 2.180,26 m2 te korisne (neto) površine zgrade 1.377,49 m2. Prema projektu ulaz je sa zapadne strane, iz Ulice Matije Gupca. Pješački ulaz u zgradu osiguran je preko dva glavna ulaza sa sjeverne strane zgrade, od kojih je jedan prilagođen osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti pa se do prizemlja građevine može pristupiti preko koso podizne platforme. U podrumu zgrade predviđena su parkirna mjesta te prostorija za bicikle i spremište. Projektirano je ukupno 26 parkirnih mjesta, od čega je 17 smješteno u podzemnoj garaži. U prizemlju zgrade predviđena su spremišta za stambene jedinice, prostorije za otpad, zajedničko spremište te 6 stambenih jedinica, dok je na 1. katu i 2. katu predviđeno 7 stambenih jedinica po etaži. U zgradi je projektirano ukupno 11 dvosobnih stanova kvadrature od 44 m2 – 53 m2, te 9 trosobnih stanova kvadrature od 66 m2 – 80 m2. Svaka stambena jedinica ima vanjski prostor: loggiu, a sve stambene jedinice su orijentirani prema jugu te se iz njih pruža pogled na jezero. Grijanje je predviđeno kao plinsko etažno grijanje, a svaka stambena jedinica je opremljena klima jedinicom.

Nakon potpisivanja ugovora, obiđen je prostor na kojem će se graditi višestambena građevina iz Programa POS – a sa dvadeset i četiri stambene jedinice.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja