Međimurje Press
Grad Prelog

Pogled na događanja u Prelogu do 12. siječnja 2022.

DOM KULTURE – FILMSKI PROGRAM

 • 8. i 9.1.2022., SUBOTA I NEDJELJA U 17 SATI
 • Medo sa sjevera 3: Kraljevska avantura (Norm of the North: King Sized Adventure)

Animirani; Uloge/Glasovi: Saša Buneta, Hrvoje Klobučar, Domagoj Janković, Mario Valentić, Marko Ožbolt

Omiljeni medo Norm i njegovi prijatelji se vraćaju u novoj avanturi. Jin i Dexter, bivši partneri koji obnavljaju i sakupljaju kineske antikvitete, u sukobu su nakon što Jin sazna da je Dexter krao i prodavao drevne antikvitete iz muzeja. Norm obeća vratiti najcjenjeniju kinesku starinu, a u tome će mu pomoći njegovi prijatelji s kojima kreće u novu avanturu u Peking. Norm čini sve što treba, kako bi održao svoje obećanje, čak i ako to znači skakanje po planinama i suprotstavljanje nemilosrdnom arheologu.

 • 8. i 9.1.2022., SUBOTA I NEDJELJA U 19 SATI
 • King´s Man: Početak (The King´s Man)

Akcija, avantura; Uloge: Gemma Arterton, Matthew Goode, Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes

Temeljen na stripu „The Secret Service” Marka Millara i Davea Gibbonsa, novi nastavak u franšizi KINGSMAN vodi nas na početak priče, prije radnji koje su se dogodile u nastavcima Kingsman: Tajna služba i Kingsman: Zlatni krug. Glumačka postava ni ovaj put nije razočarala: Ralph Fiennes, Gemma Arterton, Rhys Ifans, Matthew Goode, Tom Hollander, Harris Dickinson, Daniel Brühl, Djimon Hounsou, i Charles Dance, a redateljsku palicu ponovno je preuzeo Matthew Vaughn.

KNJIŽNICA I ČITAONICA GRADA PRELOGA 

 • ZIMSKA ZANIMACIJA U KNJIŽNICI I ČITAONICI GRADA PRELOGA

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga zajedno s partnerima Muzejom Croata insulanus, Društvom Naša djeca, Domom kulture i Turističkom zajednicom Grada Preloga organizira različite akcije, manifestacije i natječaje tijekom zimskih mjeseci. U svrhu provođenja programa, knjižnica će u navedenom periodu raditi po prilagođenom, zimskom radnom vremenu: 

SLOBODNO ČITANJE I OSTALE USLUGE 

Svim korisnicima KIČ Prelog stoji na raspolaganju za posudbe, a nude i besplatan wifi, didaktičke igrače te tematske izložbe knjižne građe: slikovnice, knjige za djecu i mlade, beletristiku i publicistika za odrasle. Za korištenje računala i studijske čitaonice potrebna je prethodna najava.

DOGAĐANJA 

 • 7.1.2022., PETAK OD 18 SATI, RADIONICA SAMOOBRANE ZA ŽENE 

Svaka djevojka i žena trebala bi dobiti priliku naučiti se obraniti od napadača ukoliko ikada dođe u situaciju u kojoj će se osjećati ugroženo ili napadnuto. Vođeni ovom misli, Karate klub Mihovil Prelog, u suradnji s Udrugom mladih Efekt, organiziraju besplatnu radionicu samoobrane za žene, u petak, 7.1.2022. godine s početkom u 18 sati u dvorani Srednje škole Prelog.  „Drage pripadnice ljepšeg spola, započnite novu godinu efektivno i aktivno, napravite nešto korisno za sebe kako biste imale više samopouzdanja i osjećale se sigurnije na svakom koraku“, poručuju organizatori. Radionica se organizira uz poštivanje aktualnih epidemioloških mjera. 

 • 8. 1.2022., SUBOTA OD 15 SATI, POLARNA KROS LIGA 

Nakon godinu dana pauze zbog korona krize starta jubilarna 10. po redu Polarna liga Prelog, u organizaciji Biciklističkog kluba Prelog. Ovo natjecanje je idealna prilika za održavanje i podizanje kondicije za sljedeću biciklističku ili trkačku sezonu. Trči se uz akumulacijsko jezero HE Dubrava, naizmjenično jedno kolo po asfaltu na nasipu, a drugo po šljunku pored nasipa. Organizator zadržava pravo promjene podloge trčanja prema trenutnim vremenskim prilikama, tj. neprilikama. 

START I CILJ: Prelog, kod mostića na nasip akumulacijskog jezera HE Dubrava; preko puta DG Sporta. 

DATUMI ODRŽAVANJA: u siječnju i veljači 2022. 

 1. kolo – 08.01.2022.
 2. kolo – 15.01.2022.
 3. kolo – 22.01.2022.
 4. kolo – 29.01.2022.
 5. kolo – 05.02.2022.
 6. kolo – 12.02.2022.
 7. kolo – 19.02.2022. 

* zadnje revijalno kolo + druženje + proglašenje (ne boduje se) 

 • 8.1.2022., SUBOTA, HUMANITARNI MALONOGOMETNI TURNIR „PRILOČKE SKAKAONICE“ 

Po uzoru na slične turnire u većim gradovima, Grad Prelog i Zajednica sportskih udruga Grada Preloga, u subotu 8. siječnja 2022. godine, organiziraju treći po redu malonogometni turnir Priločke skakaonice. Turnir će se održati u prostoru Sportsko rekreacijskog centra DG Sport u Prelogu. Na turniru će se ogledati ekipe kafića, ugostiteljskih objekata s područja Grada Preloga. Pravo nastupa imaju svi stanovnici Preloga, bili oni registrirani ili neregistrirani igrači te oni igrači koji su registrirani u klubovima Grada Preloga, kao i djelatnici kafića, obrta, tvrtki, koje sudjeluju na turniru. Svaka ekipa, može prijaviti, maksimalno dva igrača, koja ne ulaze u neku od ovih kategorija. Svaka od ekipa plaćanjem kotizacije od 400 kuna, uključit će se u humanitarnu akciju, a svaki posjetitelj moći će dati svoj dobrovoljni prilog, plaćanjem ulaznice od 10 kuna. Sav prihod uplatit će se pedijatrijskom odjelu Županijske bolnice Čakovec. Pozivamo sve one kafiće, ugostitelje, koji žele sudjelovati, da se prijave na mail: info@prelog.hr ili 099/528-4761

(Željko Sokač)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja