Međimurje Press
Grad Prelog

Položen kamen temeljac!

Svečano polaganje kamena temeljca za izgradnju višestambene građevine iz Programa POS-a u Gradu Prelogu, održano je u petak, 14. siječnja, na prostoru izgradnje buduće višestambene građevine, u Ulici Matije Gupca u Prelogu.

Uz polaganje kamena temeljca za izgradnju višenamjenske građevine u Gradu Prelogu, potpisana je i Povelja kojom je obilježen početak izgradnje i početak realizacije Programa društveno poticane stanogradnje Vlade Republike Hrvatske u Prelogu. Povelju su potpisali i kamen temeljac položili ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Dragan Hristov te gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek.

Početak radova blagoslovio je župnik Župe sv. Jakoba ap.st. Prelog Antun Hoblaj.

Projektnu dokumentaciju izradila je tvrtka Trinas projekt d.o.o., dok će radove, u ugovorenoj vrijednosti od 11.994.997,52 kune, izvoditi Zajednica ponuditelja Core upravljanje d.o.o. i Energo S.  Grad Prelog se odlukom Gradskog vijeća Grada Preloga obavezao nepovratno sufinancirati izgradnju višestambene građevine POS – a, u iznosu od 2.028.229,73 kuna. Stručni nadzor nad radovima vršit će tvrtka Eko – plan d.o.o., a vrijednost ugovorenog nadzora iznosi 114.000,00 kuna. Gradnja ove zgrade sa dvadesetak stanova kreće samim polaganjem kamena temeljca, a prema sklopljenim ugovorima, rok za završetak radova je godinu dana.

Željko SokačC

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja