medjimurjepress@gmail.com

Tjedna događanja u Prelogu

DOM KULTURE – FILMSKI PROGRAM

  • 4.1.2020., SUBOTA U 17 SATI

  • Frka (Trouble)

Animirani, komedija, obiteljski; Uloge: Kevin Chamberlin, Colby Lopez, Jason Mraz, Cher Rue

Otkako je bio štene, Frka živi lagodnim životom. Živi u velikoj vili, jede sočne odreske, spava na najfinijoj posteljini i živi životom o kakvom pas može samo sanjati. Kada ostane bez vlasnika, Frka se nađe sam na ulici, daleko od svoje kuće. Frkina naviknutost na privilegirani život čini ga klasičnim primjerom ribe na suhom u ovom zastrašujućem svijetu.

  • 4.1.2020., SUBOTA U 19 SATI

  • Kletva (The Grudge)

Horori; Uloge: Betty Gilpin, Andrea Riseborough, William Sadler

Radnja filma otkriva nam tajnu uklete kuće koja unutar svojih zidova krije strašnu smrt i užas koji uništava živote svih koji kroče preko praga. Ljudi u ukletoj kući ili poginu, ili polude, ili padnu u stanje katatonije. Koga smrtonosna kletva zarazi – umire, a nova se kletva rađa i poput virusa prenosi na svakoga tko uđe u kuću, u beskrajnom lancu užasa koji postaje sve veći…

DOGAĐANJA

  • 3.1.2020. PETAK U 18,30 SATI, HUMANITARNI KONCERT ZA GABRIJELA

Društvo Naša djeca Prelog, organizira, u petak, 3. siječnja, s početkom u 18,30 sati, humanitarni koncert. Sva prikupljena sredstva na ovom koncertu, biti će uplaćena u himanitarne svrhe, za pomoć u liječenju dječaka Gabrijela iz Preloga. Koncert će se održati u Domu kulture Grada Preloga, a najavljen je nastup Filipa Hozjaka, Mirka Švenda Žige, VIS Agnus, mališana iz Dječjeg vrtića Fijolica, Pjevačkog zbora Grada Preloga, Pjevačkog zbora Udruge umirovljenika Prelog te brojnih drugih izvođača koji će se predstaviti pjesmom i plesom.

  • 4.1.2020. SUBOTA U 17,00 SATI, HUMANITARNI KONCERT U DRAŠKOVCU

Udruga “Prijatelji svetog Roka” i Mješoviti pjevački zbor Udruge pozivaju Vas na XII. Božićni humanitarni koncert pod nazivom “Otvorimo srca Božiću” koji će se dana 04. siječnja (subota) 2020. godine s početkom u 17.00 sati održati u Športskoj dvorani Osnovne škole Draškovec. Na Koncertu će nastupiti učenici IV. razreda Osnovne škole Draškovec, vokalna solistica Blanka Tkalčić uz pratnju Danijela Oto, prof., Vokalno instrumentalni sastav “Agnus” iz Preloga, Ženska vokalna skupina “Sveti Marko” iz Selnice, Mješoviti pjevački zbor Župe “Uznesenja Blažene Djevice Marije” iz Svete Marije te domaćini, Mješoviti pjevački zbor Udruge “Prijatelji svetog Roka”. Suorganizatori Koncerta su Grad Prelog i Hrvatsko društvo skladatelja te stručna služba za Zaštitu autorskih muzičkih prava (HDS ZAMP). Sav prikupljeni dobrovoljni dar kod ovog Koncerta biti će namijenjen za nabavu opreme i inventara školske knjižnice, pomoć u sufinanciranju produženog boravka učenika u školi te nabavu razglasne opreme za Osnovnu školu Draškovec iz Draškovca. Za ovu namjenu otvoren je žiro račun Humanitarne akcije IBAN broj HR88 2340 0091 5110 4786 4 kod “Privredne banke Zagreb” d.d. na koji se mogu uplatiti donacije i dobrovoljni novčani prilozi. Humanitarna akcija završava sa 12. ožujkom 2020. godine.

  • 6.1.2020. PONEDJELJAK OD 12,30 SATI, NOGOMETNI TURNIR „PRILOČKE SKAKAONICE“

Po uzoru na slične turnire u većim gradovima, Grad Prelog, u ponedjeljak 6. siječnja, organizira drugi po redu turnir Priločke skakaonice. Na turniru će se ogledati ekipe kafića, ugostiteljskih objekata s područja Grada Preloga. Pravo nastupa imaju svi stanovnici Preloga, bili oni registrirani ili neregistrirani igrači te oni igrači koji su registrirani u klubovima Grada Preloga. Ukupno se prijavilo osam ekipa koji će se boriti za naslov pobjednika drugog izdanja turnira. U skupini A igrat će: Apolo, Lido bar, Kapljica i Gradska Čehovec, a u skupini B Caffe bar Eden, DG Sport, City bar i Caffe bar Forum. Nakon razigravanja po skupinama, igrat će se polufinalne i finalne utakmice. Početak je u 12,30 sati, a finale je predviđeno za 19,00 sati. Sve će utakmice suditi ponajbolji međimurski suci, braća Igor i Borut Križarić. Dođite u ponedjeljak poslijepodne u dvoranu DG Sporta i pogledajte najbolje što nudi nogometni Prelog. Svaka od ekipa plaćanjem kotizacije uključit će se u humanitarnu akciju, a svaki posjetitelj moći će dati svoj dobrovoljni prilog, plaćanjem ulaznice od 10 kuna. Sav prihod uplatit će se za liječenje malog dječaka Gabrijela iz Preloga.

  • 6.1.2020. PONEDJELJAK U 17 SATI, KONCERT PUHAČKOG ORKESTRA GRADA PRELOGA

U ponedjeljak, 6. siječnja, u Domu kulture Grada Preloga, s početkom u 17 sati, svoj će već tradicionalni koncert, uz blagdan Sveta tri kralja, održati članovi Puhačkog orkestra Grada Preloga. Puhački orkestar Grada Preloga jedna je od najmlađih udruga na području Preloga, a svojim nastupima prate brojna događanja na području Preloga. Puhački orkestar Grada Preloga osnovan je 21. studenog 2013. godine, a u to doba okupio je uglavnom mlade glazbenike, tada učenike osnovne škole. Ovo još uvijek mlado glazbeno društvo, nastavlja dugu tradiciju priločkih limenih glazbi. Prva je tako limena glazba u Prelogu, u sklopu tadašnjeg Dobrovoljnog vatrogasnog društva osnovana 1905. godine. U 2019. godini, puhači iz Preloga ostavili su sjajan dojam u Novom Vinodolskom gdje je održan 33. Susret hrvatskih puhačkih orkestara, a u dvodnevnom programu nastupilo je 16 orkestara s ukupno 650 glazbenika. Puhački orkestar Grada Preloga, sa svojim dirigentom, profesorom Igorom Hrustekom, osvojio je Zlatnu plaketu u C kategoriji te potvrdio stalno napredovanje svojih mladih glazbenika. Gosti koncerta biti će članovi Puhačkog orkestra Grada Koprivnice.

  • 7. I 9.1.2020. UTORAK I ČETVRTAK U 19,00 SATI, KARATE RADIONICA

Karate klub Mihovil Prelog u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Grada Preloga i Srednjom školom Prelog organizira zabavnu i edukativnu radionicu borilačkih sportova Tigrić za učenike osnovnih škola. radionice će uključivati tehnike karatea, juda, boksa i samoobrane. Priključiti se mogu svi osnovnoškolci s područja Grada Preloga i okolice, stoga organizatori s nestrpljenjem dočekuju sve sadašnje i buduće sportaše kao i rekreativce da 7. i 9. siječnja 2020. godine dođu u dvoranu Srednje Škole Prelog gdje će u 19,00 sati početi zanimljiv i aktivan sat treniranja. Cilj radionice prvenstveno je kvalitetno provođenje slobodnog vremena i druženje kroz koje će se usvajati nova znanja i vještina iz područja borilačkih sportova. Više informacija o radionici možete dobiti kod tajnika Karate kluba Mihovil Miljenka Krušelja na broj mobitela 099/604-0298.

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*