Međimurje Press
Izložbe

Izložba dječjih likovnih i istraživačkih radova nastalih uz izložbu „Tibeti u Međimurju i Podravini“

Uz otvorenje izložbe „Tibeti u Međimurju i Podravini“ Muzej je objavio likovni i istraživački natječaj na kojem su mogla sudjelovati djeca i učenici u dobi od 6 do 18 godina (djeca/učenici s posebnim potrebama mogli su sudjelovati bez obzira na dob).

Propisana tehnika likovnoga rada bio je kolaž (kombinacija različitih materijala), a maksimalan format 2D rada bio je 70 x 50 cm.

Za istraživački dio natječaja sudionici su trebali izraditi prezentaciju u pdf-formatu do 10 MB prema zadanim uputama (što je tibet; podrijetlo riječi tibet; simbolika tibeta; motivi na tibetima; značenje boja na tibetima; fotografija tibeta; zaključak).

Broj radova iz ustanova nije bio ograničen, a jedan autor mogao je poslati samo jedan rad.

Primili smo 71 likovni i 22 istraživačka rada. Povjerenstvo je imalo iznimno težak zadatak u odabiru najboljih radova jer svaki je rad doista poseban. Kategorije nagrađenih podijeljene su na vrtić, osnovnu školu, srednju školu, rad skupine i istraživačke radove.

Svi će radovi biti izloženi u Multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja, a na facebook stranici Muzeja Međimurja Čakovec bit će virtualna izložba svih radova.

Na otvorenju izložbe u petak 18.3.2022. u 18 sati u Multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja podijelit ćemo nagrade prvim trima plasiranima iz svih kategorija.

Izložba čiji je autor Ines Virč, kustos-pedagog, biti će otvorena do 8. 4. 2022.

Svim dragim sudionicima natječaja, autorima i mentorima, čestitamo na prelijepim radovima!

Maša Hrustek Sobočan, ravnateljica

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja