Međimurje Press
Izložbe

Otvorena izložba Fotokluba Čakovec

Aktivni članovi Fotokluba Čakovec domaću javnost i ljubitelje fotografije obradovali su novom, putopisnom izložbom, otvorenom u galeriji zgrade Scheier, 11. siječnja. Postav su duhovito nazvali Kak rakova deca, predstavljajući radove svojih članova nastale na četiri kontinenta.

Ove godine odabrali smo putopisnu fotografiju za temu izložbe i naziv nam se odmah sam nametnuo jer sugerira putovanja koja su uvijek sjajna priloga za upoznavanje novih prostora, kultura i krajolika, neodoljivih fotografima. Naši su članovi objektivom bilježili svoje impresije u mnogim zemljama, od Hrvatske i Slovenije, Mađarske, Nizozemske, Francuske, Italije i Švicarske do dalekih destinacija u Aziji, Africi i Sjevernoj Americi“, rekao je predsjednik Fotokluba Čakovec Davor Žerjav.

Svaki je autor ostavio osebujan, vlastiti pečat u izloženim fotografijama koja variraju od dokumentarističkog pristupa do impresionističkih kadrova, što postav čini raznolikim po stilu, kao i koloritu. Vješt fotograf zna odabrati prostor i pravi trenutak te ga zaustaviti objektivom da bi svoj ushit viđenim podijelio s drugima.

Župan Međimurske županije Matija Posavec otvorio je putopisnu izložbu fotografija, istaknuvši da su članovi Fotokluba Čakovec ovim postavom posjetiteljima pružili novo iskustvo i veliko zadovoljstvo: „Putovanja obogaćuju čovjeka, pružajući nam priliku da učimo o drugima, njihovim kulturama, jezicima, običajima. No, sliku koja nam se otvori pred očima svatko od nas doživljava drugačije, zato je ova izložba višestruko zanimljiva: kao pogled u druge svjetove i kao pogled u dušu autora“, rekao je župan.

Fotoklub je osnovan 2007. s ciljem promoviranja fotografske umjetnosti i vizualne kulture, a s Tehnološko-inovacijskim centrom Međimurje, u čijim prostorima djeluje, tijekom godina razvija niz programa, poput fotografskih tečajeva i radionica za djecu i odrasle, predavanja o fotografiji i izložbi, sadržaja kojima obogaćuje međimursku scenu kulture.

Fotografije iz novog postava Kak rakova deca mogu se razgledati u radno vrijeme galerije u zgradi Scheier u Čakovcu do 18. siječnja.

 

(mž)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja