Međimurje Press
Izložbe

Ledene skulpture – tako lijepe, a tako prolazne!

Rotary Club Varaždin 1181 i Filmsko – kreativni studio „VANIMA”

U suorganizaciji Rotary Cluba Varaždin 1181 i Filmsko – kreativnog studija „VANIMA“ na varaždinskom Franjevačkom trgu podno Meštrovićevog  Grgura Ninskog održana je likovna kolonija „Skulptura u ledu”.

Šestero mladih akademskih kipara po izboru umjetničkog direktora Ivana Mladenovića izradilo je skulpture s temom – mir. Zašto mir?  U ova se turobna vremena tema nametnula sama po sebi. Nije li MIR jedina misao i želja koja živi u svijesti svakog dobrohotnog ljudskog bića?

Mladi su kipari (Petar Ćujo, Ivan Mladenović, Mirna Savić, Ivan Nestić, Tomislav Hršak, Adrian Marok) svaki na svoj način promišljajući temu ostvarili zaista vrijedne skulpture, koje zbog medija u kojem su nastale naglašavaju ideju mira kao nešto vrlo fluidno, podsjećajući nas kako i najljepše kreacije ljudskog duha u trenu nestaju u moru grubih misli, riječi i djela. Ima nešto zaratustrijanskog u činu stvaranja tih ledenih skulptura.

Iz tog razloga, pozivamo vas na otvorenje izložbe fotografija „Ledene skulpture – tako lijepe, a tako prolazne“ autora Srećka Lebinca, u ponedjeljak, 30. siječnja 2023. u prostorije kluba „P4“ (Preradovićava 4, Varaždin) s početkom u 19 sati!

Ova će izložba fotografija ledenih kreacija ostaviti trag u vremenu. Kao što Zaratustrina ideja živi u Nietzcheovom spjevu ili u svevremenskoj glazbi Richarda Straussa, skulpture svoj život nastavljaju u poetskim fotografijama Srećka Lebinca.

Katalog izložbe 1 (1)

Galerija Klaric

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja