Međimurje Press
Kristina Gita Kavran

Nikad ništa ne ide u jednom smjeru!

Piše: KRISTINA GITA KAVRAN

Život nam dodijeli (donosi) ljude koji su nam u danom trenutku najpotrebniji. I u isto vrijeme kojima smo potrebni mi. Sve je dvosmjerno kruženje lekcija, odgovora, ljubavi, potreba… Nikad ništa ne ide samo u jednom smjeru. Ništa se ne događa samo iz jednog razloga, već iz mnogo njih, no samo Nebo iznad nas zna koji su to razlozi.

Neki to prepoznaju odmah, prihvate, uče, upijaju, mijenjaju se, dok oni drugi shvate prekasno i nikad ne nauče lekciju, pa greške cijelog života ponavljaju i kroz njih prolaze svaki put na sve teži način. Nema slučajnosti, sve ima svoj put, svoju misiju, ništa nije bez razloga da bude tu samo zato jer kao baš sada za to ima prostora. Viša sila uvijek zna što nam treba i zašto nam treba, dok mi možemo samo nagađati. Događaju nam se mnoge dobre i lijepe stvari, no isto tako događaju nam se i one malo manje lijepe.

Kad nešto krene po zlu, treba zastati, udahnuti, usmjeriti pažnju na svoje tijelo, pronaći senzaciju koja se smjestila u nekom području tijela. I promatrati je bez analize, a onda kad smo u stanju potpune sabranosti, upitati samog sebe što je taj osjećaj, što nam poručuje, koju lekciju nam otkriva, na što nas usmjerava, na što upozorava. Možda ne slušamo dovoljno, ili slušamo na krivi način. Možda tražimo opravdanje za nekog ili nešto, možda bježimo od istine, ne prihvaćamo je, možda lažemo sami sebe uvjeravajući se u nešto što nije tako kako mislimo. Možda krivimo nekoga za nešto umjesto da smo ušli u njegove cipele i pokušali shvatiti ono što našim očima na prvu nije bilo očito. Teško smo objektivni, sebe najčešće vidimo savršenima, a rijetko situaciju gledamo iz kuta druge osobe, iz pozicije da smo mi u toj situaciji s druge strane, i da se prema nama odnose onako kako se mi sad odnosimo prema toj osobi. Najlakše je osuđivati. Najčešće sve doživljavamo vrlo osobno, sve vidimo ko napad, pa se refleksno branimo, al’ najčešće nismo dovoljno pozorno slušali i krivo doživimo poruku s druge strane. Kao da smo gledali krivi film. Zato je važno ostati usmjeren pažnjom na svoje tijelo jer jedino u tom stanju mi jasno možemo vidjeti jesmo li u doživljaju pod utjecajem svoga uma ili je to doista nešto što dolazi tako kako i doživljavamo od osobe preko nas.

Ne smijemo smetnuti s uma da je dio odgovornosti za sve što nam se događa i naš i da viša sila uvijek daje ono nešto kroz što prolaze obje strane u određenoj situaciji za više dobro i nas, a i njih. Budite svjesni i u doticaju sa svim porukama koje dolaze kao signali u vašem tijelu povezujući ih svjesno sa svime onime što dolazi izvan vas samih i budite dovoljno hrabri, snažni i u konačnici svjesni da jasno vidite, čujete i osvijestite lekciju i poruku koju morate primiti.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja