medjimurjepress@gmail.com

Samostalna izložba slika Franje Mustača Medarova

U srijedu 16. rujna 2020. godine, predstavljena je samostalna izložba slika Franje Mustača Medarova. Izložba je otvorena u sklopu predstavljanja preloškog likovnog kruga okupljenog oko Likovne udruge Donjeg Međimurja Prelog. Ciklus izložba dosada je iz epidemioloških razloga bilo moguće predstaviti virtualno, dok je navedena izložba ostvarena u Multimedijalnoj dvorani gradskog Muzeja.

Franjo Mustač Medarov po prvi puta predstavlja svoje stvaralaštvo u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga, novim ciklusom radova koji nastaju u nekoliko minuta, a sam postupak autor je prezentirano na otvorenju izložbe. Uz izložena djela predočen je i proces nastajanja samog djela, od skice do završnog ishoda. Dugogodišnje slikarsko iskustvo koje je započeo u Školi primijenjenih umjetnosti u Zagrebu  omogućilo mu je kvalitetan rad koji proizlazi iz ovakve brzopotezne tehnike. Tematski pažnju pridaje rodnom kraju, najčešće kroz akvarel, akril ili uljani pastel kojim bilježi donje Međimurje, od običaja, starih zanata, mrtve prirode, pejzaža.

Uz otvorenje izložbe glazbeni program izveli su David Vadas i Edi Vugrinec.

Izložba ostaje otvorena do 12. listopada 2020. godine, a dostupna je i virtualno na sljedećem linku: https://muzej-croata-insulanus.hr/2020/09/17/virtualna-izlozba-franje-mustaca-medarova/.

(s)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Leave a Reply

*