Međimurje Press
Humanitarno

Humanitarni buvljak!

POZIV GRAĐANIMA DA POSJETE HUMANITARNI BUVLJAK UDRUGE, Udruga Sklonište dobrote

Zaredali su im se teški slučajevi, imaju gotovo 200 maca na skrbi , ogromne veterinarske dugove i nije im lako, ALI – ne predaju se!

U subotu, 20.11. od 15-20 sati dođite do Baraka (ulica Josipa Kozarca, ulaz je odmah preko puta Pilke) u Čakovcu i posjetite njihov PRVI HUMANITARNI BUVLJAK ove godine!

Vrijedni volonteri za vas će pripremiti brdo robe (majice, hlače, haljine, jakne) i obuće! Sve stvari su ili nove ili malo korištene (i očuvane), a možete ih dobiti u zamjenu za simboličnu donaciju.


Osim toga, u ponudi će biti njihove mačko majice, home made mačko privjesci, bookmarkeri i šalice
Skupljene donacije će utrošiti na plaćanje veterinarskih dugova koji su se popeli preko 70 000 kn! I zato – svaka vaša lipa im je izuzetno bitna i nadamo se da ćete doći u velikom broju i pronaći si neku krpicu, odabrati šalicu ili privjesak, a ujedno time pomoći mica macama i najbolje od svega! Trenutno se svaka vaša donacija DUPLA! #akcijaduplakuna

Više o akciji dupla kuna pročitajte na: FACEBOOK stranici udruge.
Sherajte, pozovite prijatelje, dođite!

P.S. molimo Vas sve da se pridržavate protuepidemijskih mjera za Covid-19, hvala!

O udruzi:

Udruga za zaštitu mačaka „Sklonište dobrote“ osnovana je početkom 2013. godine sa ciljem humanog smanjenja broja napuštenih, zlostavljanih i zanemarivanih mačaka na području Međimurske županije, ali i šire ukoliko imamo mogućnosti.
Grupa smo mladih i ambicioznih volontera koji svoje slobodno vrijeme provodimo zbrinjavajući i pomažući napuštenim macama. Sav rad bazira se isključivo na volontiranju te nitko od nas ne prima nikakvu naknadu, a udruga se financira isključivo donacijama građana kojima je stalo do životinja. Vrlo bitnu ulogu u tome imaju i veterinarske ambulante i stanice s kojima udruga surađuje dugi niz godina i bez čije podrške naš rad, barem u tom obimu, ne bi bio moguć.

U više od 70% slučajeva dolaze nam teško ozlijeđene, bolesne i ranjenje mačke čije pretrage, liječenja, a posebice operativni zahvati koštaju puno više od zbrinjavanja zdravih mačaka sa ulice, unatoč popustima
koje su nam osigurali naši veterinari. Nalazimo ih u groznim stanjima i jednostavno ne možemo okrenuti glavu. Tako smo i dovedeni pred zid sa dugovima koje želimo otplatiti kako bismo mogli nastaviti suradnju sa veterinarima i pomoći svim potrebitim životinjama.
Udruga za zaštitu mačaka „Sklonište dobrote“ osnovana je početkom 2013. godine sa ciljem humanog smanivanja broja napuštenih, zlostavljanih i zanemarivanih mačaka na području Međimurske županije, ali i šire ukoliko imamo mogućnosti.
Kako u Hrvatskoj ne postoji ni jedno službeno i registrirano sklonište za mačke, nemamo ga ni mi te se snalazimo po principu privremenih domova, odnosno volonteri u svojim kućama/stanovima brinu za mace.
Do sada smo spasili preko 2000 mačaka, te ih udomili više od 1500. Trenutno imamo preko 150 mačaka na skrbi, od kojih su neke teško bolesne i za njih smo posebno zabrinuti.
Udruga sve donacije vodi transparentno, sve uplate, troškove i donacije u hrani mogu se vidjeti na našoj Facebook stranici.
Ukoliko nam možete pomoći donacijom, molimo vas javite nam se na navedene kontakt brojeve.
Svaka tvrtka koja će donirati za zbrinjavanje napuštenih mačaka biti će javno objavljena na našim stranicama pod rubrikom „Sponzori“ kao i na Facebook stranici.

Barbara Jagec, predsjednica
PODACI ZA UPLATU:
Udruga za zaštitu mačaka Sklonište dobrote
IBAN: HR9623400091110790897

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja