Međimurje Press
HumanitarnoKultura i obrazovanjeVijesti

Zaslugom Bože Drvenkara iz Male Subotice Srednja škola Čakovec bogatija za orgulje!

Danas su Srednjoj školi Čakovec donirane orgulje Kawai koje će biti pomoć u nastavi glazbenog odgoja učenicima ove škole. Orgulje će biti smještene u novoj zgradi koja je poznata po tome što je prva školska zgrada u Čakovcu koja nije građena javnim novcem, već donacijama.

Donaciju je preuzeo Bratoljub Horvat predstavnik osnivača, Saveza baptističkih crkava RH zahvalivši gosp. Drvenkaru na velikodušnosti što je odabrao baš ovu školu u kojoj je smješteno 450 učenika u 16 učionica, sedam praktikum učionica i specijaliziranih kabineta.

Božo Drvenkar tom je prilikom naglasio, kako je sretan što može pomoći programima rada s djecom i mladima, posebno profesorima glazbe u praktičnoj nastavi. Kako je naznačio, donacija orgulja samo je kap u moru svih donacija koje škola potrebuje za edukaciju učenika i kako je ponosan što sudjeluje u ovom projektu.

Ovaj blagdanski čin motiviran težnjom dobročinitelja Bože Drvenkara, zaista je lijep primjer koji nastoji poboljšati javne sfere koje su važne za čitavu zajednicu.

Bravo!

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja