Međimurje Press
Humanitarno

HUMANITARNI BUVLJAK – PRIKUPLJANJE DONACIJA ZA UDRUGU SKLONIŠTE DOBROTE

Udruga Sklonište dobrote organizira HUMANITARNI BUVLJAK ove godine s posebnim ciljem, prikupiti financijska sredstva za kupnju nekretnine koju bi uredili i prilagodili prema pravilniku u buduće sklonište za mačke, prvo u Hrvatskoj koje vodi neprofitna udruga!

U subotu, 24.02. od 10-19 sati ili u nedjelju 25.02. od 09 – 15 h dođite do Ulice Josipa Vrhovskog 34 u Nedelišću (nasuprot Aton-a) i posjetite njihov HUMANITARNI BUVLJAK!

Vrijedni volonteri za vas će pripremiti brdo robe (majice, hlače, haljine, jakne) i obuće! Sve stvari su ili nove ili malo korištene (i očuvane), a možete ih dobiti u zamjenu za simboličnu donaciju! Osim toga u ponudi će bit i knjiga, CD-a, DVD-a, keramičkih ukrasa za dom, igračaka, reklo bi se za svakog po nešto. U ponudi će također biti njihove mačko stvari: mačko kalendari i šalice (bijele i u boji!) a imati će i rukotvorine vrijednih volontera (plišane mace, šivane mačko torbe, predivne home made dekoracije za Uskrs…)!

Svi koji dođete moći ćete odigrati i TOMBOLU gdje možete osvojiti vrijedne nagrade poput ulaznica za toplice Sv. Martin, vina Horvat, razne poklon bonove kozmetičkih i frizerskih salona, domaće proizvode sa OPG-ova, te je svaka tombola dobitna!

Ponavljamo, sav prihod ide za kampanju prikupljanja donacija kako bi se konačno registriralo prijeko potrebno sklonište i omogućio prostor za bolesne, ozlijeđene i napuštene mačke Međimurske županije! I zato – svaka vaša donacija volonterima udruge je izuzetno bitna i nadamo se da ćete doći u velikom broju i pronaći si neku krpicu, odabrati knjigu ili ukras za svoj dom, a ujedno time pomoći napuštenim macama.

 

Više informacija popratite na eventu: https://www.facebook.com/events/767632955267899/?active_tab=discussion

Više o kampanji o registraciji skloništa za mačke:
https://sklonistedobrote.hr/registracija-sklonista-za-macke/

Preokret nakon gotovo dvije godine:
https://sklonistedobrote.hr/pronasli-smo-kucu-za-nase-buduce-skloniste/

Ukoliko niste u mogućnosti sudjelovati na buvljaku, svoju donaciju možete uplatiti na

IBAN HR81 2340 0091 5111 7670 9

O udruzi:
Udruga za zaštitu mačaka „Sklonište dobrote“ osnovana je početkom 2013. godine sa ciljem humanog smanjenja broja napuštenih, zlostavljanih i zanemarivanih mačaka na području Međimurske županije, ali i šire ukoliko imamo mogućnosti.

Grupa smo mladih i ambicioznih volontera koji svoje slobodno vrijeme provodimo zbrinjavajući i pomažući napuštenim macama. Sav rad bazira se isključivo na volontiranju te nitko od nas ne prima nikakvu naknadu, a udruga se financira isključivo donacijama građana kojima je stalo do životinja. Vrlo bitnu ulogu u tome imaju i veterinarske ambulante i stanice s kojima udruga surađuje dugi niz godina i bez čije podrške naš rad, barem u tom obimu, ne bi bio moguć.

U više od 70% slučajeva dolaze nam teško ozlijeđene, bolesne i ranjenje mačke čije pretrage, liječenja, a posebice operativni zahvati koštaju puno više od zbrinjavanja zdravih mačaka sa ulice, unatoč popustima koje su nam osigurali naši veterinari. Nalazimo ih u groznim stanjima i jednostavno ne možemo okrenuti glavu.

Kako u Hrvatskoj ne postoji ni jedno službeno i registrirano sklonište za mačke, nemamo ga ni mi te se snalazimo po principu privremenih domova, odnosno volonteri u svojim kućama/stanovima brinu za mace.
Do sada smo spasili preko 3000 mačaka, te ih udomili više od 2500. Trenutno imamo oko 100 mačaka na skrbi, od kojih su većina teško udomljiva. Sezona mačića samo što nije pokucala na vrata, a tada će se ta brojka znatno povećati, kao i troškovi i potrebe

Udruga sve donacije vodi transparentno, sve uplate, troškove i donacije u hrani mogu se vidjeti na njihovoj Facebook stranici.

Barbara Jagec 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja