Međimurje Press
Ekologija

Rezultata istraživanja Međimurske prirode 2021.

U srijedu, 24. studenoga 2021. godine u Centru za kulturu Rudar u Murskom Središću od 17:00 do 20:00 sati održat će se predavanje “Copernica, čikov, skunjkač – rezultati istraživanja Međimurske prirode 2021. godine”. Uz predstavljanje rezultata istraživanja Međimurske prirode 2021. godine program uključuje i obilježavanje Međunarodnog dana volontera (5. prosinca).

Predstavit će se ovogodišnje iznimno uspješne volonterske akcije u organizaciji Međimurske prirode, a najvrjednije volontere očekuju i prigodne nagrade.

Predviđeno trajanje programa je od 17 do 20 sati. U 17 sati kreće okupljanje i registracija sudionika i posjetitelja programa. Predstavljanje počinje u 17:30 s temom Coprnice i matuli u Međimurju kroz koju će HYLA predstaviti rezultate istraživanja noćnih i dananjih leptira. Nakon toga u 18 sati BIOTA predstavlja temu Čikov i ostale ribe odnosno rezultate istraživanja ihtiofaune. Vodenjak veliki i/ili dunavsk i je tema kroz koju će u 18:30 HYLA predstaviti rezultate istraživanja vodenjaka. Završno predstavljanje bit će u 19 sati pod nazivom Rogljač, ftič, r ak… kroz koje će Sara Kočiš predstaviti rezultate istraživanja koja su proveli djelatnici Javne ustanove Međimurska priroda. Nakon toga slijedi rasprava i završno druženje s volonterima koji su sudjelovali na volonterskim akcijama u organizaciji Međimurske prirode.

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja