Međimurje Press
Politika i društvo

HRVATSI DANI SIGURNOSTI 2022.

Ovaj će tjedan Opatija biti mjesto okupljanja vrhunskih domaćih i međunarodnih stručnjaka sigurnosti na već tradicionalnom i vodećem događaju korporativne sigurnosti – Konferenciji Hrvatske udruge menadžera sigurnosti – Hrvatski dani sigurnosti 2022.

Pozdravne riječ prilikom svečanog otvorenja trodnevne konferencije uputit će Alen Ostojić, CSO,CMKS,CMS, predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti i  Holger Haibach, direktor Zaklade Konrad Adenauer za Hrvatsku i Sloveniju. Kao pokrovitelji Hrvatskih dana sigurnosti 2022. konferenciju će svečano otvoriti predstavnik Vlade RH.

 

„Živimo u vremenu multipliciranih kriza i pred stručnjacima sigurnosti sve su veći izazovi kako na njih odgovoriti u cilju zaštite sigurnosti građana, zajednice, poduzeća, države… Kibernetički napadi, terorizam, oružani sukobi te zdravstvene krize pa sve do prijevara i korupcije je ono s čime se  suočavaju poduzeća s neprekidnim razvojem rizika i prijetnji za zaposlenike i klijente. Kako bi svim tim izazovima što uspješnije odgovorili velika hrvatska poduzeća imaju službe za korporativnu sigurnost koju vode menadžeri sigurnosti i te će nam teme biti u fokusu“, izjavio je Alen Ostojić, predsjednik HUMS-a.

 

Tri velika panela s ukupno 16 predavača, vrhunskih domaćih i međunarodnih stručnjaka sigurnosti, te  strukovna foruma: 4. Forum menadžera korporativne sigurnosti JL Europe i 4. Forum privatne zaštite ključna su događanja na kojima će se raspravljati o stanju informacijske sigurnosti, zaštiti nacionalne kritične infrastrukture, prijevarama i korupciji.

Svečana dodjela Hrvatske velike nagrade sigurnosti 2022. zaslužnim pojedincima, tvrtkama, institucijama i udrugama bit će u srijedu u 13.15 sati. Hrvatska velika nagrada sigurnosti dodjeljuje se već 12. godinu, dobitnicima će biti uručene nagrade u 12 kategorija, a svečanost dodjele vodit će Duško Ćurlić.

 

Već prvi dan sudionici Konferencije imat će priliku pratiti predavanje prof.dr.sc. Vlatka Cvrtile, rektora Sveučilišta VERN, koji će govoriti o stvaranju novog svjetskog poretka i pitanjima sigurnosti. Predavanje prof.dr.sc. Bože Skoke s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu koji će govoriti o izazovima sigurnosti kad je riječ o brendiranju Hrvatske. Bit će organizirano predstavljanje nove knjige Roberta Kopala i Darije Korkut „Obavještajna analitika – primjena u nacionalnoj i korporativnoj sigurnosti“. Na prvom panelu konferencije na temu prijevara s kojima se sve češće suočavaju tvrtke i korporacije o danas nezaobilaznim strukama kao što su korporativni istražitelji, povjerljive osobe i etički povjerenici govorit će stručnjaci i ovlašteni istražitelji za prijevare – Davor Iljkić, Ante Šoljić i Marko Rakar.

Ova godina je i jubilarna, jer organizator i domaćin Hrvatskih dana sigurnosti slavi 15. godinu djelovanja Hrvatske udruge menadžera sigurnosti kao nevladine organizacije koja prije svega promiče interese menadžera sigurnosti i stvaranje partnerskih odnos između javnog i privatnog sektora sigurnosti te gospodarstva i akademske zajednice.

U privitku je Program Konferencije koji možete preuzeti i OVDJE, a sve događanja na HDS-u 2022. pratite na LINKU stranice Hrvatski dani sigurnosti.

Renata Ivanović

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja