Međimurje Press
Politika i društvo

RASPRAVA STRANAKA UOČI IZBORA: Treba li nam obrazovanje za demokraciju?

i GOOD inicijativa pozivaju vas na okrugli stol “Treba li nam obrazovanje za demokraciju?” koji će se održati u petak, 5. travnja 2024. s početkom u 10 sati u dvorani Ban Jelačić Hotela Dubrovnik u Zagrebu (Gajeva 1).

Ovo javno događanje zamišljeno je kao mjesto iskaza najrelevantnijih političkih stranaka o tome kako vide obrazovanje i osnaživanje demokratske političke kulture u Hrvatskoj.

Gong i GOOD se više od 15 godina zalažu za sustavno i kvalitetno uvođenje odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo u odgojno-obrazovne institucije i u svom djelovanju ne prestaju na tome inzistirati. Uoči parlamentarnih izbora u travnju ove godine, pripremile smo vrlo konkretne zahtjeve za političke stranke koje se natječu na izborima te od njih očekujemo da se odrede po pitanju: 

Uvođenja Građanskog odgoja i obrazovanja kao obaveznog predmeta u sve osnovne i srednje škole u Hrvatskoj 

Reforme obrazovnih programa koja dovodi  do ukidanja predmeta Politika i gospodarstvo i smanjenja opće-obrazovnih predmeta u strukovnim školama

Spuštanja dobne granice za glasanje na 16 godina za sve izbore u Republici Hrvatskoj

Nakon pozdravnog govora Lucije Dumančić Jovanović iz Gonga i Lovorke Bačić iz GOOD Inicijative, u raspravi će sudjelovati:

Dalibor Prevendar, SDP, Marija Selak Raspudić, Most, Marin Živković, Možemo, Hrvatska demokratska zajednica i partneri – TBC , Domovinski pokret je odbio sudjelovanje radi drugih obaveza.

Raspravu će moderirati Dora Kršul, nagrađivana istraživačka novinarka koja sustavno u svom radu aktivno prati temu obrazovanja i obrazovnih politika.

Sudionici i sudionice događaja bit će dostupni za izjave medijima od 9:40 do 10 sati. 

Događaj možete pratiti i uživo ili na Gongovoj i GOOD-ovoj Facebook stranici ili  Gongovom Youtube kanalu.

Svjetlana Knežević

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja