medjimurjepress@gmail.com

Ivan Vilibor Sinčić doživo šok na rijeci Zrmanji

Eko incident na Zrmanji

Živi zid je u suradnji sa Udrugom Zrmanja 10.01.2019. obišao zagađenjem pogođeno područje rijeke Zrmanje. Na licu mjesta je utvrđeno kako plutajuća brana više ne služi svrsi što potkrijepljujemo videom na linku koji slobodno možete koristiti.

https://www.facebook.com/ivsincic/videos/593279714579339/

Napravljene su kozmetičke promjene, dovežena je plutajuća brana koja više ne služi nikakvoj svrsi. Pozivamo institucije da utvrde gdje je došlo do problema i tko je kriv za ovu katastrofu te da se sanira brana koja to više nije, izjavio je Anton Vujić iz Udruge Zrmanja.

Ivan Vilibor Sinčić, predsjednik Živog zida i zastupnik u Europskom parlamentu izjavio je kako mu je žao što je danas doživio još jedan šok. Nakon Rijeke Jadro, Krke, crnih brda, vidimo stravična zagađenja okoliša. Ugrožava se biljni i životinjski svijet te zdravlje ljudi. Potkopava se gospodarstvo. Ovdje, na Zrmanji, se pokazalo da institucije i vlasti koje njima upravljaju uopće ne brinu o zaštiti okoliša nego se okolišom bave samo prigodničarski kad se desi neki incident ili kad ih građani prosvjedom prisile. To je tragično i sramotno.

Josip Plazibat, vijećnik Živog zida u Zadarskoj županiji izjavio je kako su turistički rezultati na obali dobri, ali je unutrašnjost crna rupa te kako postoji opasnost da se sljedeće sezone turisti kupaju u maturu obzirom da se nekoliko kilometara nizvodno Zrmanja ulijeva u Jadransko more.

Problemi su kronični i nema želje da se riješe. Kada se i rješavaju, to se radi šlampavo i na način da imamo puno veće štete, a ministra Čorića kao da to uopće ne zanima, poručio je Ivan Vilibor Sinčić. Poanta priče jest, dodao je, treba ih podsjećati, tući, udarati, prozivati da se problemi riješe.
Tajništvo Živog zida
Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*