Međimurje Press
Izbori 2021 Političke stranke

Treća točka Darka Zvera za lokalne izbore!

Darko Zver, kandidat za čakovečkog gradonačelnika stranke Fokus, predstavlja treću točku
programa za lokalne izbore:

Konkretna vizija Čakovca:
Obiteljski park Sajmište – novi centar društvenog života Međimurja/Čakovca

Procesom betonizacije koji je zahvatio naš Grad u proteklih nekoliko godina, ostale su zanemarene bazične potrebe našeg društvenog života : obiteljskih sadržaja gotovo da i nema, postojeća dječja igrališta su neodržavana i u velikoj mjeri neupotrebljiva, a zbog nesigurnosti izazvane dugogodišnjom nebrigom, Perivoj Zrinskih ljudi zaobilaze u širokom luku.

Prenamjenom parcele baraka nekadašnjeg GK Međimurja u „Obiteljski park Sajmište,“ stvorit ćemo sadržaj koji kronično nedostaje građanima Grada Čakovca : raznolika dječja i sportska igrališta, urbana vježbališta, piknik i relax zone prostirat će se na više od 15.000 m2 zelenih površina, dok će novoizgrađena društveno-komercijalna zgrada ponuditi građanima sadržaje poput kuglanja, kina, fitness centra, igraonice, ugostiteljskih objekata (maksimalno 20% parcele).

Osim komercijalno-zabavnog dijela, novoizgrađena zgrada bit će prilagođena potrebama udruga koje i trenutno borave na predmetnoj parceli, a posebice onima koji brinu o našim najmlađima i najranjivijima. Obiteljski park Sajmište podrazumijeva i podzemno parkiralište, koje bi djelomično riješilo notorni problem nedostatka parkirnih mjesta u gradu.

Dva su moguća izvora financiranja obiteljskog parka:

1. Bespovratna sredstva EU fondova

Kako nam je u predstojećem razdoblju (2021. – 2027.) na raspolaganju 180 milijardi kuna iz EU fondova za oporavak od covid krize, izgledno je financiranje društvenih sadržaja za podizanje kvalitete života lokalnog stanovništva bespovratnim novcem EU.

2. Javno-privatno partnerstvo

Ukoliko projekt iz nekog nepoznatog razloga nije moguće financirati bespovratnim EU sredstvima, alternativna opcija realizacije projekta je javno-privatno partnerstvo u kojem Grad osigurava zemljište, dok privatni investitor gradi zgradu u svojem trošku. Kao naknadu za zemljište, privatni je investitor dužan ustupiti 20% novoizgrađene građevine u trajno vlasništvo Gradu Čakovcu, dok se ostatak od 80% građevine obvezuje ustupiti Gradu u trajno vlasništvo nakon 25 godina.

Ovim projektom rješavamo istovremeno nekoliko problema.
Umjesto rugla ruševnih baraka, građanima ćemo osigurati moderno mjesto zanimacije na kojem će moći provesti dragocjeno vrijeme s obitelji.
Umjesto betona i asfalta, građanima ćemo osigurati zelenilo, park i prirodu.

Dosta je bilo glasanja za „manje zlo“. Ovaj put imate ZA koga glasati!

 

Više detalja o kampanji saznajte na https://darkozver.hr/

VIDEO simulaciju Obiteljskog parka Sajmište – novi centar društvenog života Međimurja/Čakovca MOŽETE POGLEDATI NA NAŠOJ FB STRANICI

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja