Međimurje Press
Političke stranke

U SDP-u se riješili i Nenada Stazića!

Usred “čistke” u zagrebačkom i brodskoposavskom SDP-u ta stranka ostala bez čak četvero saborskih zastupnika, malo je ispod radara prošla informacija kako je bez članske iskaznice ostalo još jedno, vrlo prepoznatljivo lice Partije.

Riječ je o dugogodišnjem bivšem saborskom zastupniku SDP-a Nenadu Staziću koji, pri reevidenciji članstva u Zagrebu, a koja se provodila nakon što je zagrebačka organizaciji raspuštena, nije dobio zeleno svjetlo za ostanak u stranci, odnosno brisan je iz članstva mjesne organizacije Donji Grad, i to zbog duga koji je “natukao” za članarinu. Naime, jedan od kriterija na temelju kojih se ljude u SDP-u brisalo iz članstva jest neplaćena članarina u posljednjih 12 mjeseci.

Izvori iz zagrebačkog SDP-a kažu da je bilo kontakata sa Stazićem u namjeri da mu se omogući da podmiri dug od 40.000 kuna prije isključenja.

– Ne znam. Nije me nitko obavijestio niti sam išta provjeravao – kazao nam je kratko Nenad Stazić na pitanje zna li da je zbog članarine završena njegova politička karijera u SDP-u, a za vrijeme koje je u Sabor, od 2000. godine, biran čak šest puta i u kojoj je bio i na funkciji potpredsjednika Sabora. Ništa raspoloženiji Stazić nije bio ni za komentiranje izbacivanja svojih kolega koja su protresla stranku. Rječitiji nije bio ni predsjednik SDP-a Peđa Grbin, čije je vodstvo i donijelo kriterije na temelju kojih se određivalo tko može ostati u zagrebačkoj organizaciji, a tko ne.

Izvor: https://www.vecernji.hr/

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja