Međimurje Press
IzboriPolitičke stranke

Koalicija Rijeke pravde u Čakovcu predstavila listu za III. izbornu jedinicu

SDP s partnerima, danas je u Dvorcu Zrinskih u Čakovcu, predstavio listu koalicije Rijeke pravde za 3. izbornu jedinicu, a čelni čovjek SDP-a Peđa Grbin poručio je da će nakon 17. travnja borba protiv korupcije doživjeti zamah kakav nikad nije.

Nositelj liste koalicije SDP-a, HSS-a, DO i SIP-a, Reformista i Glasa za 3. izbornu jedinicu Siniša Hajdaš Dončić, predsjednik SDP-a Krapinsko-zagorske županije, nije bio na predstavljanju zbog drugih obaveza, objasnio je Grbin te podsjetio na slogan ‘Hajdaša za pajdaša’.

“Siniša je prvi na listi i čovjek koji mi je doista u ove četiri godine što sam bio predsjednik stranke jedan od najvećih oslonaca i čovjek je koji se itekako bori, ne samo za svoj kraj, nego borio se i za ono što je Hrvatskoj prijeko potrebno, a to su pravda i pravednost”, rekao je Grbin. Naglasio je da je Hrvatska kao država ogrezla u korupciju, ali da se to može promijeniti u trenutku.

“Taj trenutak je 17. travnja jer rijeke pravde nismo mi koji stojimo ovdje pred vama, rijeke pravde su hrvatski ljudi”, kazao je čelnik SDP-a, poručivši da će rijeke pravde 17. travnja oprati našu Domovinu dok će borba protiv korupcije doživjeti zamah kao nikada do sada. Uz to, povećanje plaća i mirovina bit će apsolutni prioriteti koalicije, istaknuo je.

Treći na listi, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar predstojeće parlamentarne izbore ocijenio kao najvažnije od 2012. jer će to biti ‘stvarna borba za demokraciju i očuvanje institucija u Hrvatskoj”.

“Mladi ljudi bježe u Irsku zato jer ne vjeruju u institucije, zbog toga što institucije ne rade svoj posao i zbog toga što nemaju iste šanse da bi pokazali svoje znanje i kvalitetu i da bi mogli napredovati. I to je ključna stvar koju ćemo mi promijeniti nakon izbora”, poručio je Kolar.

Naglasio je da je na sjeveru Hrvatske pokrivenost izvoza uvozom od 170 do 180 posto, a u ostatku Hrvatske od 65 do 70 posto. Ustvrdio je da su među najboljima na natječajima vezanima uz europske fondove koja imaju jasna pravila, ali ih nema negdje kad se novac dijeli iz proračuna.

SDP-ova zastupnica Andreja Marić, deveta na listi istaknula je da će omogućiti dostupnije zdravstvo i jačanje javno-zdravstvenog sustava. Ocijenila je da je dosadašnja administracija pokazala samo tromost i nesposobnost u provođenju reformi.

Čelnik Reformista Radimir Čačić kazao je da je 2000. i 2011. sudjelovao lijevo centrističkim koalicijama koje su pobijedile. Dodao je da je Hrvatska već bila u kriznom stanju, ali da je u takvom stanju i danas. Koruptivno-kriminalna mreža HDZ-a je bila i ostala takva, Plenković je nije promijenio. Naprotiv, ta kriminalna močvara ga je usisala i ostao je kao njihova zastava i njihov zaštitnik”, zaključio je Čačić.

Dalija Orešković osvrnula se na slogan Rijeke pravde dolaze naglasivši kako to za nju nije samo slogan jedne koalicije, već poziv svim građanima Hrvatske da izađu na izbore jer su prijelomni za budućnost ove zemlje. Zapitala se, imamo li mi državu još uvijek? Rijeke pravde dolazi znači da smo izgubili jedno svojstvo -pravednost! Sve institucije su u rukama HDZ-a koju sam nazvala bandom prokletih i dosta to jesu. Stvorili su naciju u kojoj se traži poslušnost, podaništvo, sluganstvo, podilaženje “velikom vođi”, tu više nema nikakvih kriterija.

Evo i liste SDP-a za III. izbornu jedinicu:

Siniša Hajdaš Dončić nositelj liste, Lana Remar, magistra socijalnog rada i viša savjetnica za socijalnu skrb u Gradu Čakovcu, predsjednik Narodne stranke Reformisti Radimir Čačić, predsjednik Foruma mladih SDP-a Hrvatske Lovro Lukavečki, načelnica Općine Konjščina Anita Curiš KrokŽeljko Posavec načelnik Općine Petrijanec, Andreja Marić, zastupnica u Saboru, Mario Medved predsjednik SDP-a Međimurske županije i predsjednik Vatrogasne zajednice MŽ, Natalija Martinčević potpredsjednica Narodne stranke Reformisti i zastupnica u Hrvatskom saboru, gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek, zamjenik gradonačelnika Varaždina Miroslav Marković, zastupnica u Hrvatskom saboru Boška Ban Vlahek, župan Krapinsko zagorske županije Željko Kolar i predsjednica SDP-a Varaždinske županije Barbara Antolić.Vupora.

Nakon predstavljanje liste u Čakovcu, predsjednik SDP-a Hrvatske posjetio je u pratnji načelnika Općine Nedelišće Nikolu Novaka i Anđelka Nagrajsalovića načelnika Općine Sveti Juraj u Trnju gradilište u Dunjkovcu, gdje se gradi novi vrtić.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja