Međimurje Press
Političke stranke

Evo tko su koalicijski partneri Nezavisne platforme Sjever

Predstavnici stranaka saveza Naša Hrvatska kojeg čine Socijaldemokrati, Hrvatski laburisti – Stranka rada i Demokrati potpisali su danas deklaraciju o političkoj suradnji s predstavnicima stranka IDS, PGS i Nezavisne platforme Sjever

Matija Posavec, predsjednik Nezavisne platforme Sjever i župan Međimurske županije, kazao je da su načelnici, gradonačelnici i župani koje njegova platforma okuplja potvrdili svoj mandat i dobili povjerenje građana više puta. Istaknuo je da se istinski zalažu za razvoj sjevera, ali žele da cijela Hrvatska bude pristojna, građanska i moderna država. Posavec stoga smatra da je potrebno okupljati jednu političku opciju kojoj neće biti u prvom planu ideologija, nego projekti i realizacija. Ocijenio je da je ovaj savez dobar put u tom smjeru te misli da će biti najsvjetlija točka u hrvatskoj politici.

-Savez znači da Hrvatsku razvijamo gospodarski po uzoru na hrvatski sjever koji je najproduktivniji i najizvozniji kraj, kao i na način da možemo iskoristiti svoje prirodne ljepote i živjeti od turizma dodane vrijednosti temeljenom na održivosti i cjelogodišnjem sadržaju. Hrvatska ujedno mora biti socijalna, humana i solidarna država koja će se posvetiti politikama usmjerenim prema najranjivijim skupinama našeg društva. Snažne regije znače snažnu državu, a snažna država znači snažnu Europu. U tom kontekstu se međusobno povezujemo, naglasio je Posavec.

Na današnjoj press konferenciji u Čakovcu, NEZAVISNA PLATFORMA SJEVER koju vodi Matija Posavec, predstavila je svoje kandidate za III. izbornu jedinicu na koju izlazi SAMOSTALNO.

Na listi se nalaze Matija Posavec na prvom mjestu, a slijede ga redom Dubravko Bilić (gradonačelnik Ludbrega), Robert Greblički (načelnik Velikog Trgovišća), Ljerka Cividini (gradonačelnica Čakovca), Milorad Batinić (gradonačelnik Ivanca), Igor Šegović (ravnatelj ŽB Čakovec), Ksenija Krivec Jurak (načelnica Zagorska sela – odgovor Sjevera i Juga), Rajko Solar (načelnik Jalžabeta), Đurđica Slamek (načelnica Svete Marije), Velimir Kučko (Savez naša Hrvatska), Anica Naranđa (predsjednica mjesnog odbora Prelog), Bojana Petrić (načelnica Donjeg Vidovca), Mirjana Murk (Saveza naša Hrvatska) i Ivica Baksa (potpredsjednik skupštine Međimurske županije).

Platforma je danas ujutro predala listu u DIP. Kako je rekao Posavec, u ovoj polariziranoj političkoj sceni je teži put, ali samo tako sa iskrom hrabrosti i sa iskrom ludosti možete jedino rasplamsati vatru promicanja, zaštite i vrijednosti našeg zavičaja, a to je ujedno i najsnažniji i najproduktivniji hrvatski kraj. Izlazimo samostalno jer ne želimo ovisiti o nikome. Idemo zajedno razvijati ovaj naš kraj, uzdignute glave s planovima razvijati prostor koji je godinama nepošteno zapostavljen. Upravo naši ljudi i birači te podrška koju osjećamo na terenu su naša najveća pokretačka snaga.

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja