medjimurjepress@gmail.com

Digitalni dogovor: CKV nadograđuje bankarsku infrastrukturu s Mbanq Sky

USPJEH OSJEČKE TVRTKE Mbanq Sky

U moru loših vijesti koje čitamo, gledamo i slušamo posljednjih tjedana, a posebno gospodarskih koje govore o recesiji, povećanju broja nezaposlenosti i smanjivanju plaća, drago nam je da s vama možemo podijeliti vijest o našem poslovnom uspjehu i potpisivanju novog ugovora. Posebnost ovoga je što je potpuno digitalan, jer je posao dogovoreN i ugovor potpisan digitalno, a takva će biti i isporuka našeg sustava.

Centrale Kredietverlening NV, neovisna belgijska obiteljska banka koja posluje u Belgiji i Francuskoj, nadogradit će svoju in-house bankarsku infrastrukturu na platformu Mbanq Sky.

Mbanq Sky isporučuje Mbanq d.o.o. Osijek, europska podružnica američkog FinTech inovatora Mbanq koji ima sjedište u SAD-u, a na čijem “single-instance” digitalnom bankarskom rješenju financijske institucije imaju kompletnu podršku za svoje poslovanje. U prvom na takav način zaključenom poslu za kompleksni bankarski software, cijeli se postupak obavlja potpuno digitalno (remotely) – od ugovaranja, pa do konačne isporuke, bez obavljanja rada na lokaciji banke.

Rudi Deruytter, predsjednik Uprave CKV banke, je rekao: „U CKV-u smo nastojali nadograditi svoj stari, legacy bankarski sustav koji je razvijan in-house u posljednjih 25 godina. S obzirom da nastavljamo s rastom potrebna nam je skalabilna platforma koja se lako može prilagoditi novim poslovnim prilikama, promjenama regulative, te ponuditi odgovarajući povrat ulaganja u narednim godinama.”

Mbanq će isporučiti cjelokupni angažman kao i daljnje operacije u potpunosti na daljinu. Tijekom faze implementacije Mbanq Sky-a ne očekuju se prekidi u uslugama.

Emmanuel Lambert, Digital Transformation Officer u CKV-u, izjavio je: „Fleksibilnost, pouzdanost i skalabilnost bili su ključni čimbenici za CKV u odabiru tehnološkog partnera. Želimo da IT sustavi budu sredstvo dobrobiti za posao, a ne samo trošak. Već od prvih radionica koje smo obavili Mbanq-ova softverska arhitektura me je uvjerila. To je kamen temeljac Mbanq-ove mogućnosti isporuke otvorenog, skalabilnog, komercijalno podržanog, ali i dovoljno fleksibilnog softverskog rješenja, koje može udovoljiti specifičnim potrebama kupaca i lokalnim regulatornim potrebama bez ugrožavanja održivosti i ukupnih troškova vlasništva. Činjenica da Mbanq kombinira značajke upravljanja kreditom i depozitima s integriranim računovodstvom jedinstven je, ali kritičan zahtjev za CKV. “

CKV će nakon isporuke moći brzo I efikasno reagirati na zahtjeve tržišta i kupaca, a njihovi klijenti uživati u svim blagodatima digitalnog bankarstva kroz web i mobilne bankarske funkcionalnosti, te će u svakom trenutku imati potpun pregled svog odnosa s bankom.

Lars A. Rottweiler, CTO & suosnivač Mbanq-a i bivši Managing Director Deutsche Bank, rekao je: „Naša softverska arhitektura je jedinstvena jer je cijelo rješenje izgrađeno na osnovi analitike velikih podataka. Ovo jamči izuzetnu fleksibilnost, pouzdane podatke i usklađenost s propisima u bilo kojem trenutku “.

Centrale Kredietverlening NV

CKV je neovisna banka u obiteljskom vlasništvu osnovana u Belgiji 1956. godine, a prisutna je u Francuskoj od 2018. godine. CKV je specijalizirana za “tailor-made” rješenja za hipotekarne kredite, kako za stanovništvo tako i za corporate klijente. Ima distribucijsku mrežu od preko 400 neovisnih kreditnih posrednika. www.ckv.be

Mbanq

Mbanq je pružatelj digitalne bankarske tehnologije sa sjedištem u Silicijskoj dolini i jedan je od najbrže rastućih FinTech-a na svijetu. Mbanqova tehnologija prisutna je u bankama i kreditnim unijama diljem SAD-a, Europe i Azije. Tvrtka ima 150 zaposlenika sa uredima i razvojnim centrima širom svijeta, uključujući SAD (San Francisco), Njemačku, Singapur, Hrvatsku i Crnu Goru. Nakon što je 2017 započeo proces preuzimanja osječke IT tvrtke (ABBA), isti je dovršen u siječnju 2020 preuzimanjem kompletnih 100% udjela i promjenom imena u Mbanq d.o.o. Paralelno s preuzimanjem hrvatske tvrtke Mbanq je preuzeo i podružnicu u Crnoj Gori, Mbanq d.o.o. Podgorica.

www.mbanq.com

Eduard Rupčić

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*