Međimurje Press
Zanimljivosti

Moralni aspekt snimanja ženskih stražnjica na plažama!

Nakon opravdane bure koja se dogodila na društvenim mrežama zbog nagradne igre kozmetičkog salona iz Zagreba u kojoj pozivaju svoje pratiteljice da im šalju fotografije stražnjica nepoznatih žena s plaža kojima bi trebao njihov tretman – priča ne jenjava, a svakako i ne bi trebala.

U showu Dobar dan Dalmacijo Ines Nosić i Gordan Vasilj stavili su na stranu moralni aspekt ovog događaja te preispitali onaj zakonski.

Što sa GDPRom – otkrila je izvanredna profesorica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu Marija Boban:

Ovdje ne govorimo samo u smislu nečeg što nije društveno prihvatljivo, već mlade ljude na društvenim mrežama potiče na „body shaming“ i direktan utjecaj na prava žena. Ono što bih istaknula je i utjecaj na privatnost – nitko nema pravo vas fotografirati i objavljivati vaše fotografije ili fotografije bilo kojeg dijela vašeg tijela bez vašeg pristanka. Ovdje ne samo da ima posla što se tiče privatnosti, već i za pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova jer objektiviziranje žene ili bilo kojeg dijela tijela žene svakako bi trebalo biti za osudu. U slučaju da osoba sebe prepozna na tim slikama može prijaviti Agenciji za zaštitu osobnih podataka, jer to je utjecaj na nečiju privatnost.

Karmen Kokeza

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja