Međimurje Press
Poljoprivreda

[MEV] Suradnja s Regionalnim centrom kompetentnosti u poljoprivredi!

Centar održivog razvoja MEV-a provodit će istraživanja s budućim Regionalnim centrom kompetentnosti u poljoprivredi, za suradnju zainteresirane i velike kompanije

Da Međimursko veleučilište u Čakovcu vrlo dobro surađuje sa svim srednjim školama, kako s područja Međimurske, tako i s područja Varaždinske županije još je jednom potvrđeno u utorak. Naime, predstavnici Veleučilišta prisustvovali su okruglom stolu u organizaciji Srednje škole Arboretum Opeka Marčan, budućeg Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi.

Upravo suradnja sa znanstvenim, obrazovnim i visokoškolskim ustanovama jedan je od glavnih prioriteta, ali i ciljeva daljnjeg razvoja Veleučilišta. S obzirom da će se u sklopu budućeg Regionalnog centra kompetentnosti provoditi istraživanje kvalitete hrane i prisutnosti pesticida u njoj, Centar održivog razvoja MEV-a sa svojim se laboratorijima još se jednom pokazao kao idealan partner.

Kako je potvrdio dekan doc.dr.sc. Igor Klopotan, velik potencijal u Centru održivog razvoja vide i velike kompanije koje provode ozbiljne projekte zbog čega je jedan od budućih ciljeva osnaživanje ljudskog kapaciteta.

– Međimursko veleučilište sa svojim je laboratorijima kompatibilno s Arboretumom Opeka. Mi ćemo se baviti biokemijom i zaštitom okoliša, a oni ispitivanjem kvalitete hrane, odnosno pesticida u hrani, zbog čega vjerujem da zajedno možemo razviti dobre istraživačke metode, zaštititi ih te surađivati na razmjeni stručnjaka koji rade s našim učenicima i studentima – rekao je dekan Klopotan koji u ovom smjeru vidi daljnji razvoj Centra održivog razvoja.

Budući Regionalni centar kompetentnosti u poljoprivredi pokrivat će tri regije, Varaždinsku, Međimursku i Koprivničko-križevačku županiju zbog čega je, naglašava ravnatelj Srednje škole Arboretum Opeka Dragan Brkić, cilj uspostaviti što bolju suradnju sa svim bitnim visokoškolskim, srednjoškolskim i osnovnoškolskim ustanovama, kao i gospodarskim subjektima.

– S Međimurskim veleučilištem imamo nekoliko dodirnih točaka. S obzirom na njihove studije koji pokrivaju područja ekonomije, računarstva i održivog razvoja te laboratorija s najmodernijom opremom, njihovo znanje i iskustvo sasvim će nam sigurno pomoći u uspostavi ovakvog laboratorija. Međusobnom komunikacijom možemo ostvariti i profitabilnu suradnju, a to je da zajedničkim snagama stvaramo i dobit – rekao je ravnatelj Brkić.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja