Međimurje Press
Zanimljivosti

NAJDUŽA ŠPAGA ČAKOVEC – GOST IVICA KOSTELIĆ

Proslavljeni hrvatski sportaš, osvajač četiri olimpijske i tri svjetske medalje, vlasnik jednog velikog i pet malih kristalnih globusa svjetskog skijanja Ivica Kostelić bit će dio čakovečkog projekta „Najduža špaga na svijetu“.

Alpine ski World cup 2010/ 2011–Ivica Kostelic (Cro). Lenzerheide ,Svizzera ,19 Marzo 2011. (Pentaphoto/Alessandro Trovati)

Možda i najboljeg hrvatskog sportaša u novije vrijeme u Čakovcu će u subotu 6. svibnja ugostiti najbolji međimurski sportaš Filip Ude koji se također može pohvaliti s osvajanjem najznačajnijih svjetskih odličja. I Ivica i Filip na Trgu Republike i Ulici Kralja Tomislava bit će već od 11 sati gdje će se 30 minuta družiti s građanima i sudionicima projekta „Najduža špaga na svijetu“. Nakon toga će zajedno sa svima u čakovečkom središtu stati u raskoračni stav i iz grada Zrinskih i Međimurja poslati u svijet sliku, za koju organizatori iz Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan kažu da će opet biti rekordna. „Najduža špaga“ je projekt najave Svjetskog gimnastičkog kupa u Osijeku, a osim Čakovca u isto vrijeme bit će održana u još šest hrvatskih gradova: Zagrebu, Dubrovniku, Splitu, Rijeci, Zadru i naravno Osijeku.

Namjera je izvesti što veći broj djece, gimnastičara, rekreativaca i građana na otvoreno i poredati ih jedan za drugim u položaj gimnastičke špage, a oni koji ne mogu napraviti špagu mogu stati u raskoračni stav. Kada je posljednji put špaga održana u Čakovcu, sudionici su napravili najdužu špagu u Hrvatskoj u iznosu od 528 metara.

Tomica Jakopec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja