Međimurje Press
Najave

Najava manifestacije Urbanovo u Cheese & Wine baru u Zagrebu 6.5.2023. od 11:30 sati

Urbanovo, međunarodna tradicionalna manifestacija koja se održava od 2000. godine s ciljem promocije Međimurske vinske ceste kao turističkog proizvoda te Međimurja kao idealne turističke destinacije, ove će se godine predstaviti u prostorima Cheese & Wine bara u Zagrebu (Europski trg) u subotu, 6. svibnja 2023. od 11:30 do 14 sati.

Društvo Međimuraca u Zagrebu u suradnji s Međimurskom županijom i Hortus Croatiae organizira prigodnu degustaciju i prezentaciju vinske karte ponajboljih međimurskih vinara u okviru najave manifestacije Urbanovo 2023. koja se održava u Međimurju tijekom svibnja.

Sudionici će imati priliku kušati iznimno kvalitetna međimurska vina, te se upoznati s bogatstvom enogastronomije Međimurja.

Društvo Međimuraca u Zagrebu okuplja Međimurce koje je karijerni i životni put doveo u glavni grad, a koji su se istaknuli u javnosti svojim društvenim, gospodarskim, umjetničkim i kulturnim djelovanjem, kao i prijatelje Međimurja. Društvo je neprofitna udruga, financirana iz članarina i donacija, satkana od istaknutih pojedinaca iz svih sfera društva koji aktivno sudjeluju u kulturnim, znanstvenim, umjetničkim, političkim, društvenim i sportskim krugovima metropole, promovirajući pritom sliku marljivog, upornog i uspješnog Međimurskog kraja i vlastitih korijena.

Hortus Croatiae Štrigova, prvo društvo vinogradara i vinara u Hrvatskoj, čiji se članovi bave vinogradarstvom i vinarstvom iz hobija, danas to rade profesionalno u vlastitim vinarijama i kušaonicama te se mogu pohvaliti iznimno kvalitetnim vinima.

Samo Urbanovo se sastoji od više događanja koji će se održati u Međimurju, od 28. travnja. do 28. svibnja, kako bi se novoj generaciji vinskih hedonista prikazalo ono najbolje od međimurskih vinara na bajkovitim lokacijama u Štrigovi i Svetom Urbanu. Više informacija o programu Urbanova možete vidjeti na: https://www.urbanovo.hr/program-2023/

Urbanovo na trgu je samo jedan od evenata koje Društvo Međimuraca u Zagrebu organizira u sklopu Dana Međimurja u Zagrebu. Kroz svibanj nas još čekaju: tradicionalna Međimurska večerja, Međimursko Prošćenje uz prijenos mise na HRT-u, promocija slika Međimurskog kraja uz koncertno predstavljanje Međimurske popevke, Utrka Međimurje 040, panel raspravu o mesu z tiblice, predstave, predstavljanje knjiga i druženje na kvizu za sve Međimurce i njihove prijatelje. Više informacija o navedenim događanjima možete pronaći na društvenim mrežama Društva Međimuraca u Zagrebu: https://www.facebook.com/DrustvoMedjimuracaZagreb

Dario Varošanec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja