Međimurje Press
Zanimljivosti

U sklopu FolkoFonije posjetite Tradicijski sajam i sudjelujte na zanimljivim radionicama!

Čuvanje tradicije i običaja ne iskazuje se samo kroz pjesmu i ples. Domaći kolači, prekrasne životopisne rukotvorine, pleteni cekeri, tradicijski nakit, predmeti inspiriranim hrvatskom baštinom; sve to je bitan segment očuvanja tradicije

Tradicijski sajam FolkoFonije u sklopu kojeg možete razgledati i kupiti razne rukotvorine održat će se u
subotu 9.9. od 10:00 do 20:00 sati, na Habdelićevom trgu i dijelu Parka Vatroslava Jagića.

U sklopu FolkoFonije, na Habdelićevom trgu održat će se radionice u kojima potpuno besplatno mogu sudjelovati svi zainteresirani. Prva radionica – Radionica folklornog plesa za djecu na rasporedu je u subotu 9.9. od 10:00 – 11:00 sati, a voditeljice radionice su voditeljice Dječjeg folklornog ansambla Centra tradicijske kulture Varaždin.

Od 11:00 do 12:00 sati na redu je Radionica izrade krpenih lutaka, dok će se od 14:00 do 15:00 održati Radionica izrade ukrasa od kinča. Navedene radionice namijenjene su svim uzrastima, a voditelji radionice su Tibor Martan, dipl. Etnolog i i predsjednik Kulturno – umjetničke udruge ”Magda i Luisa” te Marica Černi, stručna suradnica Kulturno – umjetničke udruge ”Magda i Luisa”.

Posljednja subotnja radionica na redu je od 15:00 do 16:00 sati a riječ je o Radionici sviranja tradicijskih instrumenata. Voditelj radionice je Vjekoslav Martinić, glazbeni pedagog i majstor izrade tradicijskih glazbala te dugogodišnji predavač kolegija tradicijskih glazbala na Hrvatskoj školi folklora.

Osim na glazbenim i umjetničkim radionicama, svi zainteresirani imat će prilike sudjelovati i na plesnim Radionicama hrvatskog i inozemnog folkora koje će se održati u nedjelju 10.9. od 10:00 do 12:00 sati.

Kvalitetu izlagača i voditelja radionica potvrđuje financijska podrška Grada Varaždina te Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Helena Lalić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja