Međimurje Press
Sport+

20. izdanje sportskih ljetnih kampova u Čakovcu bliži se kraju

Jedna od prepoznatljivosti Čakovca tijekom ljetnih mjeseci zasigurno su i sportski kampovi. 20. izdanje ljetnih kampova pod nazivom “Svaki tjedan sport jedan”, koji organizira Zajednica sportskih udruga Grada Čakovca u suradnji sa sportskim klubovima, ove je godine djeci iz cijelog Međimurja ponudilo 22 različita kampa iz 18 sportova. Ova inicijativa, koja je pod pokroviteljstvom Grada Čakovca, postala je nezaobilazni dio ljetne ponude za mlade sportaše.

Gradonačelnica Grada Čakovca, Ljerka Cividini, osobno se uvjerila u uspjeh kampova. Uz tajnika čakovečke Zajednice sportova, Tomicu Jakopca, posjetila je kampove iz juda i stolnog tenisa, gdje je imala priliku razgovarati s djecom i saznati više o njihovim iskustvima i ambicijama. Mnogi su izrazili želju za učlanjenjem u sportske klubove, što je jedan od glavnih ciljeva ovog projekta – potaknuti djecu na aktivno bavljenje sportom. Tijekom ovog tjedna, djeca su se upoznala s osnovama juda u organizaciji Judo kluba “Zrinski” Čakovec, dok su se u kampu stolnog tenisa okušali pod vodstvom STK Mihovljan. Također, održan je i kamp košarke u suradnji s Košarkaškim klubom “Mladost” Ivanovec.

Ove godine, ljetni sportski kampovi završavaju gimnastičkim kampom u „Macanovom domu“, koji počinje u ponedjeljak 2. rujna i traje do petka 6. rujna.

Kvaliteta ponude sportova, sadržaja i stručnog vodstva pokazali su se kao pun pogodak, a na svim kampovima ove je godine sudjelovalo čak 500 djece. Gradonačelnica Cividini istaknula je: “Cilj nam je bio učiniti ljetne praznike nezaboravnim i ispunjenim kvalitetnim sportskim aktivnostima. Pod vodstvom iskusnih trenera, djeca su imala priliku ne samo usavršavati svoje vještine, već i upoznati nove prijatelje i provoditi vrijeme na zdrav način. Bavljenje sportom ne samo da doprinosi fizičkoj kondiciji, već mlade priprema za životne izazove, uči ih suradnji i zdravoj konkurenciji.”

Kroz godine, evidentna je kvaliteta kampova, sportova i stručnog kadra, što je potaknulo i druge gradove da preuzmu ovaj uspješni model. Tijekom ljeta i školskih praznika, djeca su imala mogućnost neograničenog dolaska na sportske kampove uz članarinu od samo 15 eura. Uz to, svaki dan su bila osigurana osvježenja, bočice za piće, majice, a petkom i klipići, što je dodatno motiviralo djecu na sudjelovanje. Osim sportskih aktivnosti, održana su i zanimljiva predavanja koja su obogatile njihovo ljetno iskustvo.

Polaznici  najviše kampova dobit će medalje na svečanosti proglašenja najboljih sportaša Čakovca, čime će se dodatno nagraditi njihov trud i postignuća tijekom ljeta. Ova tradicija ne samo da potiče djecu na uspjeh, već i stvara osjećaj zajedništva i ponosa u zajednici.

Bavljenje sportom donosi mnoge prednosti, uključujući razvoj discipline, zajedništva i samopouzdanja. Osim fizičkih prednosti, sport ima i značajan utjecaj na mentalno zdravlje, pomažući djeci da se nose sa stresom i izazovima koje donosi odrastanje. Sudjelovanje u sportskim aktivnostima može poboljšati raspoloženje, potaknuti socijalizaciju i pružiti osjećaj pripadnosti.

S obzirom na uspjeh i ovogodišnjih kampova, Čakovec se potvrđuje kao središte sportskih aktivnosti za mlade, pružajući im priliku da se razvijaju, uče i zabavljaju tijekom ljetnih mjeseci, a svi sudionici ovogodišnjih kampova istakli su kako jedva čekaju sljedeću sezonu i nove sportske izazove.

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja