Međimurje Press
Urednik

Pogled s distance!

Ovih dana svjedočimo kako mnogobrojni u zemlji i izvan nje pišu o uspjehu mlade pjevačice iz Svetog Martina na Muri. Pune se stupci novina, portala, televizijskih emisija, naslovnice, i zaista djevojka je svojim talentom to i zaslužila. Objavljuju se fotografije pobjednice Supertalenta, opisuje njen dolazak s Filipina u Hrvatsku, pokazuju na FB fotografije onih koji su se s njom uspjeli fotografirati prije no što je ovoliko postala poznata. Njen djelo i lik vrti se čak i u političkim krugovima, njome se hvale čak i na svečanim sjednicama, pozivaju je na sve moguće evente, itd. itd.

Kao i uvijek mainstream mediji imaju veliku moć popularizirati, ali i dezavuirati pojedinaca ili događaj. Srećom, ovoga puta sve se događa u pozitivnim varijacijama.

Gledajući sve to s distance, ali i velikog uspjeha kojeg je postigla 12-godišnjakinja, prvenstveno vođena svojim velikom talentom, potom odgoju roditelja, svojih nastavnika, svakolikoj podršci sredine u kojoj živi, ono što nećete saznati ili imati prilike pročitati, je onaj važan kotačić koji je prethodilo na putu danas proslavljene djevojčice. Čovjeku koji je učinio svaki napor uočivši Chriztel Reneae Acevedu na jednom od nastupa još prije tri godine.

Međimurski pjevač, ali i lovac na mlade talente Vladimir Košir Tonka ni jednog trenutka nije bio u nedoumici. Rekao je Chriztel je dragulj kakvog još nismo imali. Već tada je bio u pravu, ali trebalo je to i potvrditi, izdići se iznad školskih priredbi. Kao umjetnički direktor pozvao je Chriztel na Mali MEF 2022. godine, gdje je nastupala u duetu te 2023. gdje je nadmoćno pobijedila, osvojivši Grand Prix. U stalnom kontaktu s njenim roditeljima nakon toga slao je na mnogobrojne dječje festivale gdje je stjecala iskustva. I naravno pobjeđivala.

Priča o Chriztel samo je dio u opusu talenata koji su prošli kroz čakovečki dječji festival i dan danas osvajaju nagrade na međunarodnim pjevačkim natjecanjima, ili ih gledamo u  televizijskim reality showovima.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja